Trendkövető tanár-továbbképzés a Microsoftnál

forrás Prim Online, 2011. augusztus 17. 11:04

A mai napon kezdődik a közoktatás legnagyobb informatikai eseménye, a Microsoft Partners in Learning programja által támogatott ingyenes Nyári Tanártovábbképzés. A szervezők idén is közel félezer pedagógust várnak a rendezvényre.

Az egyre inkább átjárható európai oktatási rendszerben kulcsfontosságú, hogy a diákok a lehető legmagasabb szinten sajátítsák el a modern technológiák használatát, hiszen könnyen lehet, hogy nemcsak az egyetemen, hanem a munkaerőpiacon is majd egyre nagyobb mértékben kell tudásukat és felkészültségüket összemérniük a más EU-tagállamokból érkezettekkel. Ezt a célt szolgálja a Microsoft által szervezett Nyári Tanártovábbképzés, ahol az oktatók – és ezáltal közvetve a diákok is – megismerhetik a legfrissebb trendeket és technológiai újdonságokat.

Az idén tizenötödjére megrendezett konferencián szó esik majd a 21. században egyre fontosabbá váló kompetenciákról, az informatika jövőjéről, az informatikaoktatás hazai helyzetéről, az érettségiről, a közösségi hálózatokról, a szakképzési tapasztalatokról valamint az E-naplóról. Emellett a tanárok számos – szintén ingyenes – műhelymunkán vehetnek részt, ahol mélyebb ismereteket szerezhetnek különböző gyakran alkalmazott szoftverek használatáról.