Az 50 legjobb weboldal – család és gyerekek

Vértes Judit, 2011. augusztus 21. 10:28
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Time magazin szerkesztői kiválasztották az 50 legjobb weboldalt , és megkezdtük a nyertesek ismertetést az öt legjobb zenei és videó portál  bemutatásával. Most folytatjuk ezt a cikket, ezúttal a családi és gyerekeknek szóló legjobb oldalak következnek.

 

Az elsősorban anyukáknak szóló CafeMom  oldalnak már a neve is azt sugallja, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt, akár egy virtuális kávéház. A beszélgetések és játékok mellett természetesen tanácsokat is kérhet az idelátogató illetve új barátokat szerezhet.

 

A gyerekeknek szóló oldalak közül a TIME szerkesztői a Poptropica  portált választották a legjobbak közé. Az oldalt havonta mintegy egymillió gyerek látogatja. Az oldal érdekessége a különböző fejlesztő játékokon és oktatóprogramokon kívül, hogy a chat opciót választva csak megadott „család-barát” kérdések közül választhatnak, a szabad beszélgetés nem lehetséges, így próbálják megóvni – legalább ezen az oldalon – a gyerekeket az interneten való érintkezés veszélyeitől.

 

A „Kérdezz, felelek mindenre!” könyv online megfelelője a Wonderopolis , ahol a gyerekek választ kaphatnak az őket érdeklő kérdésekre, legyen szó akár a radír működéséről vagy a barátságkarkötő elkészítésének módjáról. Két weboldal kapott helyet még ebben a kategóriában, melyek azonban nem csak családok számára lehetnek érdekesek.

 

Az új Proust  oldalon az eltűnt idő nyomába eredhetünk, akárcsak az oldal névadója által írt regény főhőse. Míg a Facebook egyfajta napló, a jelenről szól, a Proust egyszerű kérdései alapján felidézhetjük és megoszthatjuk emlékeinket. Szintén az emlékekről szól a Dear Photograph weboldal, de itt a régi fényképeinket helyezhetjük a mai környezetbe, ezáltal egészen új és érdekes vizuális hatást elérve.