Megérkezett a Dell EqualLogic adattárolási megoldásainak új generációja

forrás Prim Online, 2011. augusztus 23. 12:36

A Dell új EqualLogic adattárolási megoldásai teljeskörű kiszolgálói és adminisztrációs csomagot tartalmaznak, amelyek a vállalati szintű adattárolói és biztonsági funkciókkal rendelkeznek. Mindemellett a vállalat bemutatta a tárolási rendszerek és a következő VMware vSphere virtualizált és felhő alapú infrastrukturális platformjai közti magasabb szintű integrációt is.

Az EqualLogic PS6100 és PS4100 család a virtualizált, IP alapú tárolási megoldások új rendszere. A Dell EqualLogic 5.1-es firmware-rel a Dell az EqualLogic következő generációját hozza el a felhasználóknak, amelyek tökéletesen illeszthetők a meglévő infrastruktúrába, üzemszünet és nagyobb karbantartás igénye nélkül. Ezáltal a felhasználók ténylegesen tárolási megoldásokra koncentrálhatnak az infrastruktúra manuális fejlesztése helyett.

A kibővült portfolió 2,5 hüvelykes meghajtókat is támogat, amelyek által nagyobb adatsűrűséget, ezáltal több adat tárolását teszi lehetővé kisebb helyen. Mindemellett a felhasználók akár 60%-os teljesítmény-javulást is észlelhetnek a mindennapi terhelés során, az előző generációs EqualLogic termékekhez képest.

Az EqualLogic PS sorozatú adattárolók – generációtól függetlenül – tökéletes összhangban dolgozva automatikusan elosztják egymás között a terhelést és a növekvő tárolási igényekkel járó munkafolyamatokat.

Az új adattárolók:

EqualLogic PS4100 sorozat – növekvő tárolási igény kiszolgálása elsősorban kis- és középvállalkozások vagy távoli eléréssel dolgozó vállalatok számára. A SAN-ok kapacitása fokozatosan növelhető: maximum 36TB egy tömbben vagy 72 TB egy storage group esetén. A növekvő tárolási igények kiszolgálása így a felhasználó számára észrevétlenül megoldható további PS4100 vagy PS6100-as EqualLogic csoporthoz  illesztésével.

EqualLogic PS6100 sorozat – közepes méretű vállalkozások számára akár 72TB-os kapacitást is lehetővé tesznek egy tömbben vagy akár 1,2 BP-os kapacitást egy storage group esetén. Ideális megoldást nyújt az olyan ügyfelek számára, akiknek erőteljesen virtualizált környezetben magasfokú adat -és alkalmazás biztonságot igényelnek.

Mindemellett a Dell megkezdte az EqualLogic FS7500 szállítását is, amely a vállalat legújabb NAS eszközzel egyesített adattároló  megoldása.

A Dell és a VMware stratégiai együttműködése az elmúlt évtized során folyamatos fejlődésen ment keresztül. A virtualizált adattárolási környezet iránti igény növekedésével a Dell és a VMware speciális tárolási infrastruktúrákat dolgozott ki, fejlett virtualizált adatközpontokat és tárolási megoldásokat létrehozva.

A legújabb EqualLogic firmware 5.1 segítségével például csökkenthető a rendszer-visszaállítási idő és az adatvesztés kockázata. A Dell, a WMware egyik legnagyobb nemzetközi viszonteladójaként kiemelkedő módon támogatja felhasználók virtualizált adattárolási struktúrák iránti valós igényeinek felismerését.