Steve Jobs levele az Apple igazgatótanácsának és az Apple közösségének

forrás Prim Online, 2011. augusztus 25. 09:13

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs bejelentette, hogy távozik a cég éléről. Az új vezérigazgató Tim Cook, a cég napi működtetéséért felelős igazgatója lesz, Steve Jobs pedig ezentúl az Apple elnöki posztját tölti majd be. A hosszú ideje súlyosan beteg 55 éves Jobs megrendítő levélben adta át utódjának a stafétabotot:

 

"Mindig azt mondtam, hogy ha eljön a nap, amikor nem tudok megfelelni az Apple vezérigazgatójával szemben támasztott kötelességeknek és elvárásoknak, én leszek az első, aki ezt tudatja veletek. Sajnos eljött ez a nap.


Ezennel lemondok az Apple vezérigazgatói pozíciójáról. A továbbiakban – az igazgatótanács beleegyezésével – az igazgatótanács elnökeként, tagjaként, és Apple-alkalmazottként szeretném tovább segíteni a vállalat munkáját.

Az utódom személyét illetően határozott véleményem, hogy a korábbi elképzelésekkel összhangban Tim Cook a megfelelő személy az Apple vezérigazgatói posztjára.

Biztos vagyok benne, hogy az Apple legszebb és leginnovatívabb napjai még előttünk állnak. Örömmel várom, hogy új szerepkörből követhessem figyelemmel és segíthessem a sikerek elérését.

Legjobb barátaim közül néhányat az Apple-nél ismertem meg. Köszönöm, hogy sok éven keresztül veletek együtt dolgozhattam.

Steve"
 
 
******************************************


„Steve különleges látnoki képességei és vezetői erényei megmentették az Apple-t, és a világ leginnovatívabb, legértékesebb technológiai vállalatává tették” – fogalmazott az Apple igazgatótanácsának nevében Art Levinson, a Genentech elnöke. „Steve számtalan ponton és formában segítette az Apple sikerét, amivel lenyűgözte és inspirálta az Apple kiemelkedően kreatív munkatársait és világszintű vezetői csapatát. Az igazgatótanács elnökeként Steve a jövőben is az Apple-t fogja segíteni sajátos meglátásaival, kreativitásával és inspiráló erejével.”

 
„Az igazgatótanács teljes meggyőződéssel állítja, hogy Tim a lehető legjobb választás a vezérigazgatói szerepre” – tette hozzá Levinson. „Tim az Apple-nél eddig eltöltött 13 éve alatt kimagasló teljesítményt nyújtott, és minden tettében figyelemre méltó képességeket, illetve helyes döntéseket láttunk.”
 
Operatív igazgatóként Cook korábban a vállalat globális kereskedelmi és operatív tevékenységeiért felelt, beleértve az Apple ellátási láncának, az értékesítési tevékenységeknek, valamint a szolgáltatási és támogatási tevékenységeknek a teljes körű menedzselését, valamennyi piacon és országban. Emellett az Apple Macintosh részlegének vezetőjeként tevékenykedve kulcsszerepe volt a stratégiai viszonteladói és szállítói kapcsolatok folyamatos fejlesztésében, biztosítva az egyre növekvő piaci igények által megkívánt rugalmasságot.