Twitter- és Facebook-oldalt indít az osztrák kancellár

MTI Sajtóadatbank, 2011. augusztus 30. 08:43

Sok más politikus után októberben az osztrák kancellár is belép a web 2.0 használóinak sorába - tudatta egyik tanácsadója.

Werner Faymann kormányfőnek eddig nem volt saját oldala a közösségi portálokon. Barack Obama amerikai, Dmitrij Medvegyev orosz elnök és más vezető politikusok után hamarosan ő is regisztrál, és közvetlen üzenetekkel jelentkezik majd a Facebookon és a Twitteren.
Angelika Feigl tanácsadó - a kancellár korábbi szóvivője - hétfő délelőtt egy Twitter-bejegyzésben tette közhírré, hogy mindkét internetes oldalon október 26-án, az osztrák nemzeti ünnep napján debütál majd az 51 éves szociáldemokrata politikus.
Azt már májusban bejelentették, hogy Faymann is be fog lépni a "webkettő" világába, de a regisztrálás azóta is váratott magára.
Feigl közlése szerint külön okostelefonra fejlesztett alkalmazást (úgynevezett "appet") is kiad majd a kormányfői hivatal. Azt nem árulta el a tanácsadó, hogy milyen szolgáltatásokat lehet majd elérni a "kancellár-app" segítségével. Az ilyen informatikai szolgáltatás nem lenne teljesen újdonság az osztrák kormány részéről: az osztrák külügyminisztérium mobiltelefonos alkalmazása arról tájékoztatja az osztrákokat, hogy hova fordulhatnak, ha a külföldi tartózkodásuk alatt baj éri őket.