Művészeti és műszaki alapképzés

forrás Prim Online, 2011. szeptember 5. 14:47

A műszaki megoldások iránt fogékony diákoknak a Xerox „Karrier az iskolából” programja olyan szakmai lehetőséget kínál, amely révén a tanulók, miután elsajátítják a szükséges művészeti és műszaki alapokat, valódi digitális szakemberekké válhatnak.

A „Karrier az iskolából” program végigjárja a digitális nyomdai folyamat minden lépését, a nyomdai előkészítéstől kezdve a tervezési és tördelési feladatokon, a fotóretusáláson és a dinamikus adatok használatán át egészen a nyomdagépek kezeléséig.

 

Az osztályteremben megtanult alapokat a diákok az iskola házinyomdájában tudják kipróbálni, ahol direkt-marketing anyagokat, plakátokat, füzeteket és katalógusokat nyomtatnak a Xerox digitális berendezéseit, illetve munkafolyamat-kezelő szoftverét használva.

 

A kezdeményezés máris nagy népszerűségnek örvend a bekapcsolódó intézményekben főleg annak köszönhetően, hogy általa a diákok naprakész grafikai - művészeti ismereteket szerezhetnek, és megtehetik első lépéseiket a karrierépítés útján. A Xerox programjának sikerét jelzi az is, hogy az abban résztvevő iskolákban jelentősen javult az órákon való részvételi arány és csökkent az iskolaelhagyók száma.

 

A „Karrier az iskolából” programon túl a Xerox számos más képzést is támogat, amelyek a tudományos, műszaki, mérnöki és matematikai oktatás (röviden: TMMM) fejlesztését célozzák meg.