Az 50 legjobb iPhone alkalmazás - életmód

Vértes Judit, 2011. szeptember 7. 10:50
A hétfőn indult cikksorozatunkban a Time magazin szerkesztői által legjobbnak értékelt 50 iPhone alkalmazást mutatjuk be. A játékok és az utazással kapcsolatos alkalmazások után most a hétköznapi életünkben hasznos eszközöket ismertetjük.

Az Amazon iPhone verzióján keresztül nem csak online vásárlásainkat bonyolíthatjuk le, de egy bar-kód beolvasásával rákereshetünk az adott termék árára, sőt, ha megtetszik a mellettünk utazó cipője, akár egy fotó alapján is megnézhetjük, hol lehet megvásárolni.

 

Váratlan vendégek érkeztek? Vagy nincs már kedvünk hazafelé beugrani a boltba, de vacsorát kell főzni? Az Epicurious virtuális szakácskönyv segít. Csak be kell gépelni az otthon található alapanyagokat, és kiadja az elkészíthető recepteket. Kisebb családi vacsorák vagy nagyobb partik szervezésében is hasznunkra lehet.

 

A vacsorához a koktélokat a Mixology hasonlóan segít elkészíteni. Ha valami mégis hiányzik, megmutatja, hol vehetjük meg a legközelebb.

 
Szinte soha többé nem kell bankba járni, de leglábbis biztonságosabbá tehetjük a netes vásárlásokat, ha letöltjük a Paypal iPhone alkalmazását. Sok más hasznos szolgáltatása mellett könnyedén küldhetünk vagy fogadhatunk pénzt egy másik Paypal felhasználótól, és feltölthetjük a Paypal számlánkat is.
 
A Shop Savvy segítségével sokat spórolhatunk. Beolvasva egy termék vonalkódját, az alkalmazás összehasonlítja az árakat, és kiválaszthatjuk a legkedvezőbbet.
 
A Mint egyfajta házi könyvelő program. A jelszóval védett oldalon megadott információk alapján a Mint követi bevételeink és kiadásaink változását, figyelmeztet, ha túl sok a hitelünk, vagy kiadásaink túllépték a költségvetési keretet. A letöltése ingyenes, így amiatt nem kell aggódnunk, hogy épp ezzel vállalnánk többletkiadást.
Az összes fogyókúra alapja a bevitt kalóriák és felhasznált kalóriák különbségén múlik. A Lose It! Segít ennek kontrollálásában. A megadott adatok, és az elérni kívánt súly alapján megtervezi a diétát, így könnyedén elveszíthetjük felesleges kilóinkat.
 
A Springpad könnyen kezelhető felülete, átlátható, logikus kategóriái kiváló a hétköznapi teendők feljegyzésére. Legyen szó születésnapról, megbeszélésről, csekk befizetéséről, biztosak lehetünk benne, hogy mostantól semmit sem felejtünk el elintézni.
 
A WebMD online orvosi enciklopédiának is elkészült a mobil változata, így már bárhol begépelhetjük tüneteinket, hogy megnézzük, mi lehet a bajunk, és jól informáltan mehessünk az orvoshoz. Hipochondereknek azonban nem ajánlott végigolvasni, mi mindennek lehet a tünete egy egyszerű fejfájás.