NFÜ: véleményezhető a közoktatás informatikai eszközfejlesztési pályázata

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 6. 07:01

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szeptember 12-éig várja az észrevételeket az Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztése a közoktatásban című pályázat tervezetéhez - közölte az NFÜ a honlapján hétfőn.

Az ügynökség emlékeztet arra, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP) már korábban lebonyolított hasonló pályázatot kimagasló érdeklődés övezte, akkor az iskolák és azok fenntartói csaknem 20 000 tantermi eszközcsomagot igényeltek, ebből több mint 15 000-et  támogatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 964 szerződés keretében mintegy 25 milliárd forint értékben.

Az NFÜ közlése szerint a hamarosan megjelenő újabb pályázatban többek között digitális tábla, számítógép és monitor, vetítővászon, tanári és tanulói laptop, szerver csomag, router, valamint számítógép alapú nyelvi labor beszerzésére is lehetőség nyílik.

Az újabb pályázat meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 10,3 milliárd forint. A konstrukció keretében elnyerhető támogatás mértéke minimum 5 millió forint, maximum 200 millió forint lehet. A támogatható pályázatok várható száma 350-400 lesz - olvasható az NFÜ közleményében.