Technológiáról, piacról, emberekről szól az idei IVSZ MENTA

forrás Prim Online, 2011. szeptember 6. 11:23

Szeptember 15-16-án szervezik az IKT-szektor hagyományos menedzsertalálkozóját. A MENTA előadói az informatikai, távközlési és elektronikai vállalkozások működését meghatározó kérdéseket járják körül. A konferencián külön napot szentelnek a közigazgatási informatikának.

Tagvállalatainak vezetőit és munkatársait, az informatikai, elektronikai és távközlési szektor cégeinek képviselőit, IT-vezetőket és az IKT-szektor felhasználóit várja a szeptember 15-16-án rendezendő MENTA 2011 konferenciára, Egerszalókra a Salaris Hotelbe az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége. A 19. alkalommal megrendezésre kerülő menedzsertalálkozó fókusztémái a technológia, a piac és az ember lesznek.

A mikrovállalkozások és a kkv-k számára különösen hasznos előadások hangzanak el a hatékony pénzügyi megoldásokat bemutató szekcióban. A kockázati tőke és a pályázati források bevonásának sikertényezőit, az IT-cégek adóoptimalizálási lehetőségeit ismertetik az egyes területek szakértői.

A technológia lehetőségeit és kihívásait tárgyaló előadások között szó lesz egyebek mellett a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform célkitűzéseiről, valamint az informatikai biztonság aktuális kérdéseiről.

Az első napot az infokommunikáció emberi erőforrás oldalát vizsgáló előadások zárják.

A MENTA második napján a közigazgatás kerül fókuszba. Közigazgatási és informatikai szakemberek részvételével előadásokon és kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg a Magyary Zoltán Programot, amelynek egyik kiemelt eleme a közigazgatás korszerűsítése, ügyfélközpontúvá tétele az e-közigazgatási megoldások kiterjesztésével.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a MENTA-n ismerteti a szövetség 2011-13. évekre kidolgozott stratégiáját.

A MENTA előestéjén, szeptember 14-én üzleti vacsorára várják az érdeklődőket. A vendégek itt Kumin Ferenc és Török Gábor politológusok és Kalmár István, az NHIT elnöke lesznek.