Felhő alapú védelem az ESET-től

forrás Prim Online, 2011. szeptember 14. 09:19

Az ESET bejelentette, hogy mától elérhető a NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security új változata az otthoni felhasználók számára.

A szoftverek ötödik generációja felhő alapú védelmet is tartalmaz, melynek segítségével az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált. Mostantól a felhasználók számítógépeire telepített védelmi szoftverek folyamatosan kapcsolatban állnak a gyártó szervereivel, és egy új károkozó beazonosítását követően szinte azonnal frissítik a védelmüket.

Emellett az ESET belső tesztjei szerint az új verziók ismételt kézi indítású víruskereséskor 20%-kal gyorsabban teljesítenek az előző generáció tagjainál, és a számítógép gyorsabb indítását is lehetővé teszik. Az ESET NOD32 Antivirus 5 és az ESET Smart Security 5 egyaránt lehetőséget nyújt a külső adathordozók vírusvizsgálatának egyéni konfigurálására, a Smart Security új verziójában pedig fejlődött a szülői felügyelet is, így a szülők a korábbinál könnyebben, kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakhoz kívánják letiltani gyermekeik hozzáférését.  

Egyelőre mindkét szoftverből kizárólag az otthoni felhasználóknak szánt kiadás jelent meg, a központi menedzsmentet és bővebb konfigurációs lehetőségeket tartalmazó üzleti változatokat 2012 első negyedévében bocsájtja ki a gyártó. Az ESET licencpolitikájának köszönhetően a jelenlegi verziók felhasználói díjmentesen térhetnek át az új változatokra.