Továbbfejlesztett mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatások az Epsontól

forrás Prim Online, 2011. szeptember 14. 09:56

Az Epson augusztus végén jelentette be, hogy kiterjeszti és továbbfejleszti jelenlegi mobil és felhő alapú nyomtatási szolgáltatásait. Az összefoglalóan Epson Connect névre keresztelt szolgáltatáscsomag várhatóan idén ősztől lesz elérhető. A szolgáltatások révén a mobiltelefonról vagy táblagépről nyomtatni kívánó felhasználók kényelmesen, közvetlenül lesznek képesek dokumentumaikat illetve fotóikat bizonyos Epson nyomtatókon kinyomtatni. A szolgáltatás alapja az a létező trend, miszerint egyre több irodai alkalmazott lát el irodai feladatokat vagy prezentál mobil eszköz segítségével, ezekről az eszközökről nyomtatni viszont eddig nem volt kézenfekvő.

Az Epson iPrint már idén június óta elérhető az iPhone- és iPad-felhasználók számára, augusztus óta pedig az Android operációs rendszert használók számára is. Az alkalmazás segítségével a mobileszközön tárolt fotók egyenesen kinyomtathatók a WiFi hálózatra kapcsolt, dedikált Epson nyomtatóra.

Az Epson iPrint továbbá összeköthető a Dropbox felhő alapú tároló, az Evernote felhő alapú jegyzetelő, illetve a Box.net és a Google Dokumentumok felhő alapú alkalmazásokkal, ahonnan a dokumentumok szintén minden előzetes drivertelepítés nélkül nyomtathatók ki bizonyos Epson nyomtatókra. Az iPrint továbbá képes weboldalak mobil felületről való közvetlen kinyomtatására és egyes Epson lapolvasók távvezérlésére is.

Az Epson Connect csomag másik innovatív alkalmazása, az Epson Email Print még az ősszel elérhető lesz a mobilfelhasználók számára. Az alkalmazás segítségével az e-mailek és csatolmányaik kinyomtatása válik pofonegyszerűvé a mobileszközzel rendelkező felhasználók számára.

Az Apple mobil termékeiről (iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3 és későbbi iPod Touch generációk, iPad, illetve iPad2) történő nyomtatást az Apple AirPrint szolgáltatása teszi lehetővé, melyet a 2011 szeptemberétől megjelenő összes Epson tintasugaras nyomtató (inkjet) támogat majd.

Az idén szeptembertől elérhető Epson tintasugaras nyomtatók továbbá a Google Cloud Print szolgáltatását is támogatják, vagyis a Google Dokumentumok használói mobilalkalmazástól függetlenül lesznek képesek mobileszközről Epson tintasugaras nyomtatóra nyomtatni.