Ismét lehet nevezni az eFestival-ra

forrás Prim Online, 2011. szeptember 17. 09:44

2011-ben ismét megrendezi a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt. Versenyre hívják mindazokat, akik a digitális gazdaságban valamilyen internetes alkalmazással, multimédiás alkotással szeretnék megmérettetni magukat. A verseny célja arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi digitális tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a hazai és külföldi felhasználóknak.

A versenyműnek a nevezés időpontjában is működő, nyilvánosan hozzáférhető online tartalomnak/alkalmazásnak (honlap, mobil alkalmazás stb.) vagy offline alkalmazásnak („dobozos” szoftver, digitális adathordozón pl. CD, DVD-n található versenymű) kell lennie.
A bírálat elsődleges szempontja a forma és tartalom egysége és felhasználó-barátsága (hozzáférhetőség, szabványosság, könnyű kezelhetőség). A versenyre nevezett honlapokat az előzsűrizés folyamán Felhasználóbarát minősítési rendszer alapján értékelik. Csak azok a honlapok érhetnek el helyezést, amelyek a felhasználóbarát értékelés alapján teljesítik a minősítési követelmények 75%-át.

A verseny részletes leírása, a nevezéshez szükséges dokumentumok a www.efestival.hu címen találhatók.