Budapesten tartja éves konferenciáját a Nemzetközi Távközlési Társaság

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 20. 09:32

Budapesten tartja éves konferenciáját hétfőtől csütörtökig a Nemzetközi Távközlési Társaság (ITS); az idei rendezvény az innovatív infokommunikációs alkalmazásokat helyezi középpontba - közölte a konferenciát szervező Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) hétfőn az MTI-vel.

A konferenciára közel 200 résztvevőt várnak 35 országból, és több mint 130 tudományos előadás hangzik el. Az eseményhez például PhD szeminárium, a szabályozás jövőjével foglalkozó ülés, és az ITS vezetőségének ülése is kapcsolódik.

A konferenciát Erik Bohlin, a Chalmers University of Technology professzora, az ITS elnöke és Sallai Gyula, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora, mint házigazda nyitotta meg. Beszédükben kiemelték az ITS által felölelt terület integrálódásának és társadalmi szerepének, az alkalmazások széleskörű megvalósításának üzleti jelentőségét - olvasható a közleményben.

A hétfői nyitónapon Mátrai Gábor, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese előadásában bemutatta az európai infokommunikációs piaci tendenciákat, az ebből fakadó kihívásokat és a megoldást kínáló digitális menetrendet, valamint az előrehaladást mérő indikátorokat, majd ismertette a magyar piaci struktúrák sajátos jellemzőit és egyes szabályozási megoldásait.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója előadásában kiemelte: „A különböző méretű képernyőkön futtatható alkalmazások, az újszerű felhasználói felületek és a mögöttük felhőben futó szolgáltatások ma már meghatározó módon formálják az ügyfélélményt. A felhasználók egyre intenzívebben, gyakran párhuzamosan használják az okostelefonok, a laptopok és tabletek képernyőit, és egyre inkább az okostévé felületét is. A globális platform-szolgáltatók által megteremtett ökoszisztémában a Magyar Telekom arra törekszik, hogy a jó minőségű hálózati hozzáférésen túl együttműködjön az alkalmazásfejlesztőkkel és tartalomgyártókkal egy egészséges, a felhasználói igényeket magas szinten kielégítő helyi szolgáltatáskörnyezet kialakításában.”