Megújult StruxureWare adatközponti megoldás a Schneider Electric-től

forrás Prim Online, 2011. szeptember 20. 09:50

A Schneider Electric bemutatta StruxureWare for Data Centers menedzsment szoftvercsomagját, amely az adatközpontok kritikus infrastruktúra rendszerei számára egy felületen nyújt integrált, többszintű megoldást. A megújult adatközponti megoldás egyfajta szoftvergerinc, amely egyesíti a Schneider Electric piacvezető adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) és épületfelügyeleti (DCFM) szoftvereszközeit.

A StruxureWare for Data Centers felügyeleti csomag egy sor alapfunkciót és további opcionális lehetőséget kínál - valós idejű megjelenítés, kiértesítés, jelentéskészítés - az informatikai infrastruktúra elemek és az épületüzemeltetés terén. A Schneider Electric menedzsment szoftvercsomagja az alábbi felügyeleti és üzemeltetési elemeket tartalmazza:

·    StruxureWare Central (korábban InfraStruxure Central)
– Gyártó független alap szoftver, amely egységes nézetet és analitikai funkciókat biztosít az IT összetett fizikai infrastruktúrája számára. A szoftver kommunikál az épület-, energia-, vállalati- és hálózatmenedzsment rendszerekkel, ezáltal javítja az energia- és költséghatékonyságot. Az új StruxureWare Central, valamint a Blackberry és iPhone mobil alkalmazások segítségével az adatközponti vezetők már nem csak számítógépükön tudják nyomon követni a riasztásokat, eszközcsoportokat vagy az érzékelők értékeit.

·    StruxureWare Power és StruxureWare Cooling – Alkalmazások, melyek a Schneider Electric innovatív és piacvezető energiamenedzsment (korábban Powerlogic ION Enterprise) illetve hűtés-automatizálási (korábban TAC Vista Continuum) termékeire épülnek, alkalmazkodva az adatközpontok speciális és egyedi igényeihez.
-    A StruxureWare Power felügyeli az épület és az adatközpont elektromos infrastruktúráját. A rendszer alapfunkciói közé tartoznak az energiafogyasztási trendek, illetve az energiaellátás minőségét érintő események jellemzőinek tárolása és megjelenítése, valamint az energiaellátó rendszer bemutatása az átfogó nézettől egészen a berendezések szintjéig.

-    A StruxureWare Cooling felügyeli, és automatizálási funkciókkal támogatja a komplexum teljesen integrált környezetfelügyeleti rendszerét, beleértve a hő-központot is. Speciális felügyeletet biztosít az adatközpont hűtővíz-ellátó rendszeréhez, beleértve a hűtőtornyokat, vízhűtőket, szivattyúkat, továbbá az adatközponti és rack-es légkezelőket. A rendszer opcionális elemei közé tartozik az általános beléptető rendszer és a videó megfigyelés lehetősége.

·    StruxureWare Operations – Az üzemeltetési csomag egy második generációs adatközponti menedzsment keretrendszer, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a mindennapi üzemeltetésüket. Az iparág egyik vezető DCIM keretrendszere, amely skálázható, hibatűrő megoldást nyújt a modern adatközponti menedzsment minden terén, a készletnyilvántartástól a kapacitás-menedzsmentig, számos adatmegjelenítési móddal és okostelefon integrációval. A keretszerkezet lehetővé teszi bővítések vagy adatközponti konszolidációk előzetes költségtervezését, valamint képes jelezni, hogy ezeknek a változtatásoknak milyen hatása lenne a létesítmény különböző elemeire. Rálátást biztosítva az adatközpont kulcsfontosságú működési paramétereire (KPI), támogatja a felhasználókat a szolgáltatási szerződésekkel (SLA) és működési költségekkel kapcsolatos döntéshozatalban.

A StruxureWare for Data Centers többféle lehetőséget kínál a felhasználóknak a különféle menedzsment információs panelek létrehozásában és megosztásában. Ezek a nagyon részletes, egyes szakterületekhez tartozó, elektromos energiaellátást vagy hűtést megjelenítő felületektől egészen a teljes adatközpontot átfogó, illetve egy helyszín energiamenedzsment felületéig terjednek. Ráadásul a felhasználói felületek több helyszín kezelését is lehetővé teszik, támogatva az összehasonlítást vagy a vállalati szintű energetikai irányelvek ellenőrzését.

A StruxureWare for Data Centers csak egy szelete a Schneider Electric globális StruxureWare tevékenységének. A már bevezetett StruxureWare Central v6.3 és a StruxureWare Central mobil alkalmazások mellett az adatközponti és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek igényeihez tervezett, folyamatosan fejlődő StruxureWare for Data Centers egyéb komponensei még 2011 során elérhetőek lesznek. A StruxureWare for Data Centers portfólió frissítései továbbra is kompatibilisek lesznek az InfraStruxure Management szoftverportfólió meglévő elemeivel.