13 új program a digitális földfelszíni tévés kínálatban

forrás Prim Online, 2011. szeptember 20. 12:37

Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások fejlesztését, a társaság 2011. október 1-jétől a harmadik DVB-T multiplex elindításával 13 teljesen új programot kínál. Ezzel immár 31 televíziócsatorna műsora fogható a DVB-T platformon, melyek össznézettsége meghaladja a 80 százalékot. A legfrissebb értékesítési adatok alapján a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban hazánkban 2011 során, a MinDig TV Extra szolgáltatás pedig a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül.

A digitális földfelszíni televíziós kínálat jelentős kibővítése

Az új MinDig TV Extra Családi csomag 13 népszerű csatornát kínál a jelenlegi 7 szabadon fogható és az Alapcsomagban szereplő 10 program mellé:

Viasat 3, Comedy Central, Universal Channel, Spektrum, History, Sport 1, Sport 2, Minimax, Cartoon Network, PRO4, Prizma TV, Muzsika TV és Dorcel TV.

Október 1-jétől az AH a 30 csatornás csomagot akciós, 1 990 forint/hó áron kínálja. A 13 új program a B multiplexen lesz elérhető, a hálózat lakossági lefedettsége 81 százalékos lesz, a digitális jelek 19 telephelyről foghatók. Az HBO-val együtt immár 31 televíziócsatorna műsora fogható a DVB-T platformon, melyek össznézettsége meghaladja a 80 százalékot.

Folytatódik a hálózat bővítése


A MinDig TV szolgáltatásnak köszönhetően jelenleg a lakosság 95%-a számára érhető el az ingyenes digitális televíziózás lehetősége, mely lefedettségi érték az új digitális telephelyek üzembe állításával az év végére tovább emelkedik. November során három új nagyteljesítményű telephely kezd sugározni Északkelet-Magyarországon: Miskolc/Avas, Fehérgyarmat/Penyige és Aggtelek/Perkupa. A gerincadókon kívül az AH számos kisteljesítményű átjátszóadó elindítását tervezi, ezáltal a DVB-T telephelyek száma az év végére megduplázódik, a digitális lefedettség eléri a jelenlegi analóg m1 program lefedettségi értékét.