Költségkímélő alternatíva a digitális adások nézéséhez és rögzítéséhez

forrás Prim Online, 2011. szeptember 21. 09:10

A 2012-re befejeződő digitális átállás kapcsán új megoldással jelentkezik a WayteQ Europe. Egy egyszerű eszköz segítségével a jelenleg használt televíziókészülékeken is nézhetővé válik a 7 legnépszerűbb hazai TV csatorna, valamint 4 rádiócsatorna is nagyobb beruházás és havidíj nélkül. Mindemellett az eszköz arra is alkalmas, hogy a kiválasztott TV adásból egy gombnyomással felvételt készítsen.

Jelenleg a hagyományos tévékészülék és egy antenna birtokában csupán három országos analóg tévécsatornát lehet élvezni otthon és sok helyen azokat sem túl jó minőségben. Jelen helyzet szerint 2012-re befejeződik a digitális átállás, amelynek egyik következménye, hogy teljesen megszűnik a hagyományos földisugárzású televíziós műsorszórás. Ahhoz, hogy továbbra is elérhetőek legyenek az eddigi analóg módon sugárzott televíziós csatornák, szükséges egy új megoldásba fektetni (set-top boksz/dekóder), ami lehetővé teszi a digitális technológia fogadását. Ez az átállás körülbelül a tévénézők 20%-át érinti.

Az analóg tévé cseréje nem az egyetlen alternatíva, mivel a digitális jel a régi típusú tévé készülékeken is megjeleníthető set-top box segítségével, ráadásul a képminőség is jelentősen javulhat. A WayteQ HD-95 dekóder alkalmas arra, hogy a tévére csatlakoztatva – az eddigi három csatornához képest- HD minőségben és ingyenesen élvezhető legyen 7 tévécsatorna (RTL Klub, TV2, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD és Duna II, Autonómia, valamint tesztjelleggel az Euronews) programja és további 4 rádiócsatorna (NeoFM és a Magyar Rádió 3csatornája: mr1, mr2, mr3).

A WayteQ HD-95 dekóder a modern és a régebbi típusú készülékhez is egyszerűen csatlakoztatható, USB meghajtóval (pl.:PenDrive, HDD) párosítva néhány egyszerű beállítást követően lehetővé teszi az említett tévé- és rádiócsatornák időzített vagy azonnali rögzítését is.

Mindezeken felül a kedvenc csatornák külön listába rendezhetők, a programok eredeti sorrendje pedig korlátlanul változtatható, igény szerint le is tiltható. Az elektronikus műsorújság segítségével 7 napra előre megnézhető és megtervezhető a rögzíteni kívánt adások listája.

Médialejátszóként pedig kiválóan alkalmas a külső tárolóhelyen található – tehát nemcsak a tv-ből felvett műsorok - számtalan formátumú videó, kép, zene lejátszására.
A dekóder 8900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kerül az üzletekbe és támogatja mind a 4:3, mind pedig a 16:9 képarányt.