Okostelefon-alkalmazások fejlesztésére írt alá megállapodást az Óbudai Egyetem

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 22. 08:22

Együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Intézete, a Neumann János Informatikai Kara és az LG Electronics szerdán.

A dél-koreai gyártó tanulmányi hozzájárulással segíti az intézményt, cserébe a mobilinformatikára szakosodott diákok magyar nyelvű Androidos alkalmazásokat fejlesztenek az LG telefonjaihoz.

A megállapodási szerződést Young Wong Lee, az LG Electronics magyarországi központú leányvállalatának ügyvezető igazgatója és Réger Mihály, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese sajtótájékoztató keretében írták alá.

Az együttműködés a Kandó Kálmán Karral már decemberben megkezdődött, azóta több magyar nyelvű fejlesztés készült el, közülük a három legjobbnak értékelt alkalmazást készítőik be is mutatták: egy kerékpáros fedélzeti számítógépet, egy mobilparkolásos illetve egy távvezérlő alkalmazást.

Young Wong Lee elmondta, az együttműködés mindkét fél számára előnyös, hiszen a fiatalok még tanulmányaik elvégzése előtt a munkaerőpiacon esélyeiket növelő tapasztalatokat szerezhetnek a vállalati szférában és megismerkedhetnek a gyártók igényeivel is.