A világ legkisebb fényképezőgépe - Egy hüvelyk és fél uncia

Kütyü magazin, 2011. szeptember 23. 14:58

A Hammacher Schlemmer előrukkolt a világ legkisebb fényképezőgépével, mely vígan elüldögél még az ujjunk hegyén is. Ha egy igazán kompakt fényképezőt keresel, akkor nincs számodra jobb megoldás.

Persze azért jár némi kompromisszummal az apró-lét. A 2 megapixeles képérzékelővel szerelt újdonság 30fps-sel képes VGA videókat felvenni. A képeket JPEG, a videókat AVI formátumban kapjuk. A géphez egy 2GB-os microSD kártyát ad a gyártó, melyet akár 32GB-os Elsőre macerásnak tűnhet a fényképezőgép használata, de az egygombos működésének hála nem kell sokat bíbelődni vele. Ha azonban zavar a kézi beállítások lehetősége és hajlamos vagy az apró tárgyak elvesztésére, akkor talán jobb, ha egy „normális” fényképezőgép mellett teszed le a voksodat.

A kémfelszerelésbe illő ketyere ára 99, 95 dollár.egységre is kicserélhetünk. A miniatűr szerkezetet USB kábellel a számítógépünkre csatlakoztatva megtekinthetjük a felvett anyagokat. A kütyü USB-ről tölthető akkumulátora egy órás töltéssel 30 percnyi használathoz elegendő energiát képes biztosítani.