Modern mobilinternetes eszközök az RTL Klub őszi műsoraiban

forrás Prim Online, 2011. szeptember 27. 09:50

Stratégiai szövetségre lépett a Telenor és az RTL Klub a televíziós csatorna két népszerű őszi műsora kapcsán. Az együttműködés részleteiről a Budapesten megrendezett Hipernet Nap keretében számolt be Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója és Kallós András, a Telenor marketingkommunikációs igazgatója.

A megállapodás értelmében a Telenor biztosítja az X-Faktor versenyzői számára a hipergyors, 42 mbps maximális letöltési sebességre képes mobilinternet hozzáférést és az ehhez szükséges Hipernet-képes készülékeket. Az X-Faktor versenyzőinek felkészülését a heti megmérettetésekre modern technikai megoldásokkal szeretné megkönnyíteni a Telenor: az élőben közvetített döntőkbe jutott versenyzők ugyanis Samsung Galaxy Tab 10.1 táblagépek segítségével rögzíthetik a próbákat, azokat később visszanézhetik, a gyors internetkapcsolatnak köszönhetően pedig könnyedén böngészhetik a kiválasztott dalok eredeti klipjeit is. Az együttműködés előnyeit nem csak a döntősök, de a műsorvezető, Ördög Nóra és a mentorok is élvezhetik, hiszen ők is a Hipernet segítségével készülhetnek fel az adásokra. A műsor támogatójaként a Telenor az RTL Klub tehetségkutatójának nézőiről sem feledkezik meg: az sms-ben szavazó nézők között mobilinternetezésre alkalmas táblagépet és okostelefont sorsol ki.

Az X-Faktor együttműködés mellett a Telenor „Klikk” nevű szolgáltatásával segíti a ValóVilág 5 szavazásait és a Klikk-felhasználó nézők tájékozódását a VV5 történéseiről. A könnyen elérhető szolgáltatás segítségével hagyományos készülékről is lehet a világhálón böngészni (ráadásul havi 100 MB belföldi adatforgalom felhasználása 3 hónapig díjmentes). A Klikk a gyorsan telepíthető Opera Mini böngésző segítségével gyors és kényelmes mobilinternet hozzáférést biztosít számos internetes tartalomhoz, így a VV5 híreihez is.