UPC videoblog a Facebookon: Abszolút polgárpukkasztás

forrás Prim Online, 2011. szeptember 27. 10:05

Alig egy hete indult el és már közel kétezer rajongót számlál a UPC Magyarország Facebook oldala, melynek házigazdája, sorozatügyi szakértője és reality-kritikusa Sixx, a Comment:com és a Hogyvolt mindeddig több mint 10000 posztot jegyző bloggere. Tévézni rakendroll! címmel induló videoblogjában a legnépszerűbb vagy éppen legtöbbet kritizált tévéműsorok szereplőit, producereit, kreatív stratégáit faggatja, bepillantva a csatornák nézettségi háborújának védett sáncai mögé.

Abszolút polgárpukkasztás
A blogger most debütált első videoriportjával, melyben Rubin Kristóffal a ValóVilág 5 producerével és a castingon elcsípett jelentkezőkkel beszélget a közönséget (a rajongókat és a műsorgyártás titkaira kíváncsi nézőket) leginkább izgató kérdésekről. Az interjú leckét ad a valóságshow-készítés alapjaiból, kiderül melyek a szereplőválogatás legfontosabb szempontjai és fény derül néhány fontos törvényszerűségre is. „Mit vinnétek be a tévébe?” – kérdezi Sixx az egyik aspiránst. „Abszolút polgárpukkasztást!” – hangzik a rossz válasz. „Az igazi bajkeverőknek sosincs esélyük megnyerni a műsort” – mondja a producer, idézve a reality-készítés egyik axiómáját, majd abba is beavat minket, kiknek a szavazatain múlik a szereplők sorsa, és hogy ő maga hogyan állna helyt a villában.

Tévé a neten
A UPC Magyarország új online csatornája a tévés szórakoztatás jegyében, a televíziós élmény újraértelmezésének igényével jött létre. A vállalat arra törekszik, hogy sokoldalú, érdekes és egyéni tartalmat kínáljon a követőknek. Sixx exkluzív facebookos tévéshow-i heti gyakorisággal jelentkeznek majd, mindeközben rendszeres műsorajánlókkal és mélyreható kritikákkal is várja a Facebook látogatóit. Az oldal emellett szeretne megosztani mindent, ami a televíziózással, a sorozatokkal, filmekkel, azaz az otthoni szórakozással kapcsolatos – ehhez kötődően néha azt is elmondani, mi történik a tévés trendek világában vagy a UPC háza táján. A közösségi csatornán helyet kapnak az előfizetők kérdései, problémái, és itt érhető el folyamatosan a UPC okostelefonokra fejlesztett távrögzítős alkalmazása is.