Több száz számítógépet kapnak soproni iskolák

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 28. 10:31

Csaknem háromszáz számítógéppel és az azokhoz kapcsolódó hálózatokkal gazdagodik tizenegy soproni iskola - közölte a megyei jogú város önkormányzata az MTI-vel.

A mintegy 165 millió forintos, október végén záruló projektet teljes egészében az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert forrásból valósítják meg. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a cél az, hogy az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentráló "intelligens iskolákat" hozzanak létre, amelyekben nem csupán a szaktárgyak oktatásához, hanem valamennyi kulcskompetencia fejlesztéséhez adott a számítógépes háttér.

A fejlesztésben a soproni Deák Téri Általános Iskola, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lackner Kristóf Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium, valamint a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium vesz részt.

A város önkormányzata kitért arra: a pályázat eredményeként összesen 295 iskolai személyi számítógépet, 94 tantermi kiegészítő csomagot, egy szervert, egy szavazórendszert, 11 drótnélküli hálózati kapcsolatot biztosító hálózatot (wifi) és más úgynevezett perifériákat szereltek fel a 11 oktatási intézményben.