Személyre szabható utasbiztosítás

forrás Prim Online, 2011. szeptember 28. 11:53

Az utasbiztosítások hazai piacán eddig egyedülálló újítással jelentkezik a Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB). Mostantól lehetővé válik, hogy mindenki saját magának állítsa össze az igényeinek legjobban megfelelő csomagot, ezzel pedig nemcsak hatékonyabbá, de sok esetben olcsóbbá is válik ez a szolgáltatás.

A hagyományos utasbiztosításoknál az egyes elemek – egészségbiztosítás, poggyász-, jogvédelmi-, felelősségbiztosítási fedezet, asszisztencia – egy biztosítási csomagot alkotnak. Emiatt általában nincs lehetősége az ügyfeleknek a megfelelő „finomhangolásra” sem. Ha valaki például Svájcba utazik, ahol egy esetleges baleset kapcsán nagy kórházi kiadásokkal kell számolni, érthető, ha magas orvosi költség-limitet szeretne a biztosításához. Ugyanakkor, ha ugyanez az ügyfél csak kevés poggyászt visz magával, a hagyományos utasbiztosítások esetében meg kell vásárolnia egy olyan, drágább terméket, amely a poggyászra vonatkozóan is emelt szintű szolgáltatásokat tartalmaz, akkor is, ha erre semmi szüksége. Persze a fordítottja is lehetséges, amikor az adott célországban alacsonyabb orvosi költség limit is elegendő lenne, viszont egy hosszabb körutazás összes poggyászára szeretne fedezetet az utazó.
 
Az „1+1 Utasbiztosítás” segítségével, az online biztosításkötési felület lehetőségeit kihasználva összeállítható az a biztosítási csomag, amely az adott utazás jellemzői alapján a legmegfelelőbb. Az alap-adatok megadása után az utasbiztosítás elsődleges szolgáltatása, az egészségbiztosítás jelenik meg háromféle szolgáltatási szinttel, és természetesen eltérő díjjal. Ezt követően külön választható a poggyász- és balesetbiztosítást, valamint a jogvédelem- és felelősségbiztosítást tartalmazó szolgáltatási egység, lehetővé téve ezzel az aktuális utazáshoz legjobban megfelelő szolgáltatás- és díjszint kiválasztását.
 
Részletes információk az 1+1 biztosításról itt érhetőek el:
www.utasbiztositas.hu