NJSZT - Máltai Szeretetszolgálat: összefogás a digitális írástudásért

forrás Prim Online, 2011. szeptember 29. 08:46

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az együttműködés célja olyan közös programok megvalósítása, amelyek a digitális esélyegyenlőség megteremtését, ezzel az életminőség javítását szolgálják – elsősorban a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok körében.

Az együttműködés sikere érdekében az NJSZT független szakmai szervezetként továbbra is meghatározó társadalmi szerepet vállal az informatikai írástudás hazai terjesztésében; az EGÉSZ-ség (életmód, népegészségügy, prevenció, egészségügy, utógondozás, stb.) infokommunikációs eszközökkel való támogatásában;  a szakmai-kulturális örökség, a szakma értékeinek megőrzése és megismertetése, az informatikai kultúra és a legújabb szakmai-tudományos ismeretek terjesztése, valamint az informatikai tehetséggondozás terén.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot küldetése a hit védelmére és a szegények megsegítésére szólítja. Az MMSZ a tagjai és más, önkéntes közreműködők ellenszolgáltatás nélkül felajánlott munkáját megszervezve, adományokat gyűjtve és szétosztva segíti a nélkülözőket, rászorulókat abban, hogy az alapvető emberi és a magyar jogrendben is elismert jogaikból adódóan minél nagyobb mértékben hozzájussanak a szükségleteik kielégítéséhez. Az MMSZ a rendelkezésére álló források ésszerű felhasználásával, - fajra, nemre, nemzetiségre, vallási, politikai vagy bármely más meggyőződésére való tekintet nélkül – kizárólag a rászorultság alapján és mértékéig nyújt támogatást.