Samsung 830-as sorozatú SSD-k: kiemelkedően magas sebesség

Kütyü magazin, 2011. október 3. 09:01

Októbertől hazánkban is elérhető a Samsung 830-as SSD sorozata, amely SATA 3.0 interfészen keresztül kapcsolódik a számítógéphez, megduplázva ezzel a Samsung előző, 470-es SSD sorozatának sávszélességét. Így anélkül növelhető drámai mértékben a teljesítmény, hogy egy vadonatúj PC-t kellene beszerezni. 

A Samsung SSD 830-as sorozat nemcsak belső, hanem külső tulajdonságaiban is maradandó élményt nyújt. Az új, nagy teljesítményű meghajtó fekete szálcsiszolt borítást kapott, a narancsszínű sarok pedig mára a márka meghajtóinak védjegyévé vált.

Az SSD-ben található flash memória garancia a nagy teljesítményre, az alacsony energiafogyasztásra és hőtermelésre, valamint a fokozott megbízhatóságra.  Az újdonságok sebessége véletlenszerű olvasás esetén kiemelkedően magas, akár 80 000 IOPS, amelynek révén gyorsabbá válik a számítógép indulása és több program egyidejű futtatása esetén sem lesz tapasztalható semmilyen lassulás. A maximum 520 megabájtos másodpercenkénti szekvenciális olvasási sebesség pedig azt garantálja, hogy a hatalmas fájlok, pl. a nagyméretű képek, filmek vagy videók is villámgyorsan és akadástól mentesen töltődnek be.

A Samsung fejlesztőcsomagjával könnyedén és biztonságosan fokozható szinte bármely régebbi számítógép teljesítménye. A csomaghoz járó Norton Ghost szoftver segítségével az alkalmazások újratelepítése, az adatok kézzel történő átmásolása és a beállítások újrakonfigurálása nélkül is megoldható a merevlemezről SSD-re való átállás, ami így akár 75 százalékkal rövidebb időt vehet igénybe, mint egyébként. A csomag tartalmaz egy keretet is, amivel a 2,5 hüvelykes meghajtó egy 3,5 hüvelykes merevlemez helyére beszerelhető, valamint minden szükséges kábelt és útmutatót. A notebookok számára készített csomagokban az SSD és a szoftverek mellett egy USB-SATA adapterkábel található.

A Samsung SSD 830-as sorozat tagjai 64, 128, 256 és 512GB-os méretben lesznek majd kaphatók.



Az Samsung SSD 830 Series modellek ajánlott bruttó végfelhasználói ára:

64 GB: 29 900 Ft

128 GB: 52 900 Ft

256 GB: 99 000 Ft

512 GB:  189 000 Ft