700 új egyedi találmány a nürnbergi innovációs szakvásáron

forrás Prim Online, 2011. október 3. 09:48

A iENA Nürnberg -  ,,Ötletek-találmányok-újdonságok" címmel - 2011. október 27. - 30. között 63. alkalommal nyújt lehetőséget arra, hogy a túlnyomóan független feltalálok ezen a sokak által figyelembe vett nemzetközi porondon kapcsolatokra, befektetőkre, licenszvevőkre és piaci értékesítőkre leljenek.

A rendező AFAG Messen und Ausstellungen GmbH ebben az évben több mint 700 egyéni találmányra számít, sok más ország mellett Kínából, Iránból, Oroszországból, Tajvanról, Romániából, Egyiptomból, Malajziából, Nagy-Britanniából, Macedóniából, Szaúd-Arábiából, Szudánból, Szíriából, Törökországból és Jemenből.
 
Számos - találmányokkal foglalkozó -  szövetség és szervezet ajánlja fel segítségét és tanácsát a vásáron. A világszerte tevékenykedő feltalálók szövetségének a csúcsszervezete, az IFIA (International Federation of Inventors Associations), szintén nyújt információkat az iENA-n. ,,Green Inventions" mottóval a szervezet globális környezetvédelmi pályázatot írt ki, amelynek a díjazására október 30-án, vasárnap, 10.00 órakor kerül sor az iENA színpadán a 12. csarnokban. Az iENA-n a benyújtott pályázati találmányokat zöld ponttal fogják megjelölni.
 
Immár 11. alkalommal vesznek részt a SIGNO feltaláló klubok közös standdal a vásáron. A Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztérium SIGNO (ötletek védelme ipari felhasználásra) támogató programja fiatalokat és felnőtteket egyaránt támogat abban, hogy ötleteiket realizálni tudják, és piacra vihessék. Bemutatásra kerül 70 újdonság, miközben a fiatalok klubjai saját ,,porondon" dokumentálhatják kreativitásukat és ötletességüket.
 
Az iENA szerves része az iENA-szimpózium, amely az elmúlt években mindig nagy érdeklődést váltott ki. Elismert előadók szolgálnak gyakorlati ösztönzésekkel és értékes információkkal a feltalálók tevékenységét illetően. Az ez évi mottó címe: ,,A kreativitástól/találmánytól a piacig".
 
További információk: www.iena.de