Új vezérigazgató az Ericsson Magyarország élén

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 3. 17:11

Ali Shahot nevezték ki az Ericsson Magyarország vezérigazgatójának. Az Egyesült Államokból érkező menedzser Roland Nordgrent váltja a vezérigazgatói székben, aki Stockholmban az Ericsson Központjában folytatja tovább munkáját.

Ali Shah 1996-ban azt követően csatlakozott az Ericssonhoz, hogy a virginiai George Mason Egyetem Információtechnológia szakán doktorátust szerzett.
Az Ericsson Magyarország új vezérigazgatója számos szabadalmat dolgozott ki a rádiós hozzáférési hálózatok, a spektrummenedzsment, lefedettség ellenőrzés, hálózattervezés és optimalizálás témakörökben. A magyarországi leányvállalat vezetői pozícióján felül, Ali Shah a közép-európai üzleti régió műszaki igazgatója is.
Ali Shahhal egy időben érkezik a magyar vállalathoz Charlotte Karlsson, az Ericsson K+F Központjának új igazgatója. A matematikus-közgazdász végzettségű vezető 2001-ben csatlakozott az Ericssonhoz, azóta számos különböző műszaki, technológiai pozícióban dolgozott a vállalatnál.
Charlotte Karlsson Sinisa Krajnovicot váltja az Ericsson budapesti K+F Közponjának igazgatói székében, aki Stockholmban, az Ericsson Központjában folytatja pályafutását.