Újságolvasás az Android legkorszerűbb verziójával felszerelt táblagépeken is

forrás Prim Online, 2011. október 5. 18:23

Megjelent a Digitalstand legfrissebb Android alkalmazása, amely már támogatja a Google operációs rendszerének harmadik, Honeycomb kódnevű verzióját használó táblagépeket is. A szoftverfejlesztő cég másik mai bejelentése, hogy a hatvan elérhető digitális magazint immár le is lehet tölteni, így mobilnet nélkül is olvashatjuk az előfizetett lapokat.

Az iPad 2 első valódi kihívójának tekintett Honeycomb tabletek az elmúlt hónapokban váltak elérhetővé a magyar távközlési cégek kínálatában, és az előrejelzések szerint robbanásszerű elterjedés előtt állnak: a Gartner piackutató szerint 2015-ben már az összes eladott táblagép 39%-a androidos lesz. E hullámot lovagolja meg a Digitalstand és a Magyar Telekom augusztus 22. és december 31. közötti közös promóciós ajánlata is, amelynek keretében 3000 forint értékben digitális kiadványok vásárlására alkalmas kupont kapnak ajándékba bizonyos típusú okostelefonok és tabletek vásárlói. Az akciós kínálatban elérhető többek között az egyik legnépszerűbb Honeycomb-alapú táblagép, a Motorola Xoom is.

 

A Digitalstand hétről hétre bővülő kínálatában jelenleg 60 újság, magazin és folyóirat érhető el digitális formában. Nem elég, hogy a rendszer böngésző segítségével bármilyen platformról elérhető, immár a felhőalapú és az offline megoldások előnyeit is egyesíti. Az egyszer kifizetett kiadványokat minden eszközünkről elérhetjük munkahelyi számítógépünktől kezdve okostelefonunkon át táblagépünkig, de az Android 3-as tableteken mostantól akkor is nyugodtan olvasgathatjuk őket, ha külföldön vagyunk vagy más okból nem érhető el a mobilinternet, mivel az új platformon lehetőség nyílt a megvásárolt lapok letöltésére.

 

A mai sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a Digitalstand kínálatában megjelent a PC World és GameStar DVD-melléklettel ellátott, teljes verziója is. A GameStar mellékletén található teljes játék (ebben a hónapban a nagy sikerű S.T.A.L.K.E.R. – Shadow of Chernobyl) és számtalan hasznos segédprogram néhány kattintással, kényelmesen letölthető, a lap pedig digitális formában olvasható, mindezt sokkal kedvezőbb áron. Ez utóbbi a Digitalstandon elérhető többi kiadványra is igaz: a digitális kiadások átlagban 30-50 százalékkal olcsóbbak a nyomtatott változatnál.

 

A Digitalstand nemcsak a nyomtatott lapok digitalizált változatának megjelentetésére ad lehetőséget. A HTML5 szabvány révén a kiadók által igényelt szinte bármilyen interaktív objektum egyszerűen és gyorsan beépíthető a digitális kiadványokba, arra pedig már most, ingyenesen lehetőség van, hogy videókkal, képgalériákkal, linkekkel és scrollboxokkal dobják fel a könnyen kezelhető szerkesztőségi rendszerbe feltöltött pdf-eket. A táblagépek rohamos fejlődésével és ezek támogatásával a Digitalstand egyedülálló módon használja ki annak az eszköztípusnak, a tabletnek a terjedését, amely a digitális kiadványok története során először teszi lehetővé azok kényelmes és élménydús olvasását.