Fujitsu megoldás intézmények belső adatainak konszolidálására

forrás Prim Online, 2011. október 6. 10:46

A Fujitsu bemutatta az állami szervezetek belső információit konszolidáló, eddig több mint 1000 helyszínen telepített „IPKNOWLEDGE” megoldás független intézmények igényei szerint átalakított, új változatát.

Az új megoldás központilag kezel számos, az állami feladatot ellátó független intézmények belső működésére jellemző információt, a számviteli, HR, bérszámfejtési, általános adminisztrációs, dokumentumkezelési és utazási elszámolással összefüggő adatokat is beleértve. A különféle feladatok személyzeti változások, strukturális reformok, költségvetés-készítés és rendszerátalakítás idején történő összehangolása mellett a megoldás rendelkezik egy olyan elektronikus engedélyezési jellemzővel is, amellyel minden feladat egyetlen képernyőről engedélyezhető, ami javítja a működés hatékonyságát. Ezenkívül minden feladat azonos, könnyen kezelhető felületen jelenik meg, így egységesebbé válik és egyszerűsödik a működés.

Az új megoldással az intézmények konszolidálhatják a hardver- és szoftverbeszerzés, az üzemeltetés és a karbantartás költségeit és ebből eredően kb. 30%-os költségmegtakarítást érhetnek el ahhoz képest, mintha minden feladatra külön rendszert használnának.

A Fujitsu 2011 októberében vezeti be „az állami feladatot ellátó független intézményeknek szánt IPKNOWLEDGE számviteli rendszert”. Az új számviteli rendszer a fent ismertetett megoldás részeként kezeli a számviteli feladatokat.