Okostelefonok operációs rendszeréhez alkalmazkodik a Weltauto honlapja

forrás Prim Online, 2011. október 6. 16:21

A Weltauto országos hálózatának teljes kínálata megtalálható az iOS (iPhone) és az Android operációs rendszerre továbbfejlesztett www.weltauto.hu honlapon, így az érdeklődők „egy képernyős” felületen böngészhetik a használtautókat mobiltelefonjaikon. Szeptember végén indult a szektorban újdonságnak számító szolgáltatás, amely felismeri a szörfözésre használt telefont, és iOS, vagy Android operációs rendszerű készülék esetén automatikusan az új felületre vált.

A tartalom nem változott az eredeti honlaphoz képest, mindössze a weblap kezelőfelülete egyszerűsödött. A www.weltauto.hu oldalra lépve, a nyitólapon elindíthatunk hagyományos keresést, válogathatunk a nap ajánlata, a szolgálati-, bemutató- és a tesztautók között, továbbá itt is lehetőségünk van a kiválasztott gépkocsikat a virtuális parkolónkba helyezni.

 

A módosítások miatt csak a legfontosabb keresési paraméterek találhatóak meg az opciók között, így kevésbé finomítható a szűrés. A mobiltelefonos változatban kereshetünk gyártmány, típus, ár, első forgalomba helyezés, teljesítmény, üzemanyag és megye alapján. A találatok esetében is egyszerűsítették a leírást, amelyek igényes formában, informatívan jelennek meg az érintőképernyős kijelzőn.

 

Az iOS, vagy Android operációs rendszerekre fejlesztett honlap nem csak használhatóságában egyszerűsödött. Ezekkel a készülékekkel ősztől a www.weltauto.hu már könnyebben elérhetővé válik, ugyanis a cég minden hirdetésén megtalálható lesz a kétdimenziós vonalkód, azaz a QR-kód. Ha a kódot okostelefonnal lefotózzuk, készülékünk felismeri a mögötte található www.weltauto.hu honlapra mutató webcímet, amely ezután egy kattintással meglátogatható.