Az NMHH hosszabb felkészülési időt biztosít a 900 MHz-es frekvenciaárverés résztvevőinek

forrás Prim Online, 2011. október 8. 07:45

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala figyelembe véve több, a 900 MHz-es frekvenciaárverés iránt érdeklődő hírközlési szolgáltató kérését, a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala augusztus 4-én kétfordulós nemzetközi árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére.

A kiírási dokumentációt megvásárló érdeklődők részére az NMHH szeptember 27-én szakmai konzultációt tartott. Az ott elhangzott kérdésekre – az árverési dokumentációban foglaltak szerint – folyamatosan, írásban ad választ.

Az eljárás folyamán több érdeklődő szolgáltató jelezte, hogy az árverésre való jelentkezéshez kapcsolódó tényleges döntés meghozatalához, illetve az azt megalapozó üzleti terv elkészítéséhez hosszabb felkészülési idő szükséges, mint amelyet a korábbi dokumentáció biztosított.

A hatóság mérlegelte a határidő módosításra irányuló kérést, valamint a megfogalmazott érveket, és a vonatkozó jogszabályok által biztosított keretek figyelembevételével a határidő meghosszabbítása mellett döntött. Ennek értelmében a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította. Az eljárás tervezett menetrendje is változott ezzel összhangban, amelyet az árverési dokumentáció részletesen tartalmaz. A módosított dokumentumok az NMHH honlapján letölthetőek a „900 MHz árverés” menüpontból.