Népszámlálás - Interneten a háztartások 17 százalékából érkeztek kérdőívek

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 17. 07:06

Összesen 750 ezer címről töltöttek ki népszámlálási kérdőívet az interneten vasárnap 18 óráig, ami a háztartások 17 százalékát jelenti - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

Elektronikus adatszolgáltatásra vasárnap éjfélig van lehetőség, ezután már csak a papíralapú kérdőíven lehet válaszolni a kérdésekre október 31-ig.
 
Virágh Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a legtöbb internetes kitöltés Budapestről érkezett, a fővárosban délután hat órakor 27 százalékos volt az adatszolgáltatási arány. A Dunántúlon általában magasabb arányban éltek az elektronikus válaszadás lehetőségével, mint az ország keleti felében. A nyugati országrészben azonban Somogy megye lemaradó volt, keleten viszont a néhány nappal ezelőtt még sereghajtónak számító Csongrád megye vasárnap kitűnt 16 százalékos internetes válaszadási arányával.
 
A szóvivő megjegyezte, hogy az adatok lényegében tükrözik a háztartások internetes bekötöttségének arányát a régiókban.
 
Mivel a hétvégéken általában megugrott a beérkezett elektronikus válaszok száma a hétköznapokhoz képest, a szakemberek arra számítanak, hogy vasárnap éjfélig akár egy-két százalékkal is emelkedhet még a válaszadások aránya.
 
Az összes, az interneten és a számlálóbiztosoknak leadott kérdőívek kitöltöttségének együttes aránya nagyjából 50 százalékos volt vasárnap.