Automatikusan letölti és futtatja a szükséges alkalmazásokat a Fujitsu új alkalmazása

forrás Prim Online, 2011. október 24. 12:25

A Fujitsu olyan új platformtechnológiát fejleszt információs eszközök (PC-k, okostelefonok és táblagépek) felhasználóinak, amely automatikusan letölti, futtatja, majd törli az adott helyen és időben szükséges alkalmazásokat és adatokat.

Ha a felhasználó konferenciaterembe készül, ezzel a technológiával eszköze automatikusan letölti a tárgyalás prezentációs anyagainak eléréséhez szükséges alkalmazásokat és adatokat. Így csökken az alkalmazások beállításához illetve az adatátvitelhez szükséges idő, és jelentősen javul a felhasználó munkahatékonysága.

Napjainkban egyre inkább elvárás, hogy a felhasználók bárhol és bármikor azonnal használatba vehessék információs eszközeiket az adott feladatnak megfelelő módon. A tárgyalási alkalmazásokra és adatokra pl. a konferenciateremben van szükség, az oktatási alkalmazásokra és adatokra pedig az tanteremben. Az információszivárgás megelőzése érdekében az is lényeges, hogy a feladat végeztével az adatok és az alkalmazások törlődjenek a rendszerből.

Műszaki problémák
A felhasználóknak vagy az IT-szervezeteknek hagyományosan használat előtt, előre kell telepíteniük az adatokat és alkalmazásokat az információs eszközökre. Az időigényes előkészítés azonban gyakran problémát jelent. A felhasználóknak olyan rendszerre van szükségük, ami előkészítés nélkül biztosítja számukra a kívánt helyen és időben a szükséges alkalmazásokat és adatokat, és az információszivárgás megakadályozására is megfelelő mechanizmussal rendelkezik.

Új fejlesztésű technológia
A Fujitsu Laboratories új kommunikációs platformja és alkalmazáskörnyezete a felhasználó körülményeihez igazodva, automatikusan továbbítja az alkalmazásokat és az adatokat a felhőből, elindítja és futtatja őket a kívánt információs eszközön, majd ha már nincs szükség rájuk, szintén automatikusan törli őket.

Az új technológia jellemzői:
1. Technológia az alkalmazások automatikus telepítéséhez és futtatásához
 A Fujitsu Laboratories által fejlesztett kommunikációs platform és alkalmazáskörnyezet automatikusan elvégzi egymás után az alábbi feladatokat: 1) A felhasználó körülményeinek azonosítása GPS és más, érzékelőkről származó adatok segítségével; 2) az adott helyzetben szükséges adatok és alkalmazások továbbítása felhőből; 3) az alkalmazások elindítása és futtatása az eszközön.

Okostelefonok esetén dedikált szoftver kezeli az alkalmazások és adatok átvitelét, míg PC-knél saját fejlesztésű chip éleszti a PC-t akár alvó üzemmódból is a kommunikáció lebonyolításához.

2. Technológia információs eszközök csatlakoztatásához
A Fujitsu Laboratories technológiájával az alkalmazások más eszközökre, sőt akár eltérő eszköztípusok (pl. okostelefonok és PC-k) között is továbbíthatók. A kis hatósugarú kommunikáció (Near Field Communication) szabványával (1) az alkalmazásokat és az adatokat közeli eszközökre lehet küldeni. Ezután az alkalmazások futtathatók, és a könnyebb megtekintést biztosító elrendezés érdekében adott kijelzőmérethez is hozzá lehet igazítani őket.