Informatika a közigazgatásban, informatika a társadalomban

forrás Prim Online, 2011. október 27. 11:02

Informatika a társadalomért - rövidebben Infotér - néven szervez konferenciát az az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége november 22-23-án a balatonfüredi Anna Grand Hotelben. Az immár második alkalommal megrendezett Infotér célja, hogy platformot biztosítson az információs társadalom építéséért felelős szervezetek, cégek számára a párbeszédhez.

A kétnapos konferencián a közigazgatás vezetői, az oktatás, a civil szféra képviselői és az IKT-szektor cégei arról folytatnak eszmecserét, miként lehet minél szélesebb körben kihasználni az informatika, a legújabb technológiák adta lehetőségeket a közigazgatásban, hozzájárulva annak hatékonyabb működtetéséhez és a digitális írástudás további elterjedéséhez. 

 

A közigazgatás fejlesztését célzó Magyary-program fontos szerepet szán az informatikának, melyet az idei Infotér konferencián is megvitatnak a résztvevők. A konferencián elhangzó előadások, kerekasztal-beszélgetések tárgyalják a jelenleg zajló törvényalkotási folyamat informatikai területeket is érintő részleteit, így egyebek mellett az elektronikus ügyintézés és az információbiztonság témaköreit is.

 

Az Infotér idei programjában kiemelt helyet kapnak az egyes ágazatokat érintő, azok hatékony működését biztosító informatikai fejlesztések.  Külön szekciók szólnak az IKT-megoldások fontosságáról az egészségügyi és szociális ágazatban, az oktatásban, a közlekedésben,  az energetikában és a vidékfejlesztésben.

 

A közigazgatás felelős szakemberei beszámolnak az EKOP és ÁROP projektek megvalósításáról, valamint a közbeszerzés, pályáztatás és elszámolás legfontosabb kérdéseiről.

 

Az idei konferencián is többszáz, közigazgatásban dolgozó szakember részvételére számítanak a szervezők, hasonlóan a tavalyihoz, amelyre öszességében 700-an voltak kíváncsiak.

 

A konferencia részletes programja: http://konferencia.infoter.eu/static/2