Alkalmazás: az is lehet zeneszerző, aki még nem játszott hangszeren

forrás Prim Online, 2011. november 3. 11:10

Az Apple bejelentette, hogy valódi áttörést jelentő új zeneszerző alkalmazása, a GarageBand már iPhone- és iPod touch-felhasználók számára is elérhető. Az idei évben korábban iPad készüléken bemutatkozott GarageBand alkalmazás egy az Apple forradalmian új Multi-Touch kezelőfelületét használó eszköz, mellyel azok is könnyedén készíthetik el és vehetik fel saját zenéiket, akik még sohasem játszottak hangszeren. 

„A GarageBand óriási siker volt az iPad-felhasználók körében, és meggyőződésünk, hogy az iPhone és iPod touch készülékeken legalább ennyire közkedvelt lesz” – vélekedett Philip Schiller, az Apple globális termékmarketing-ágazatának vezető alelnöke. „Az innovatív Multi-Touch felület és a Smart Instruments funkció párosítása révén azok a felhasználók is könnyedén készíthetnek remek hangzású zeneszámokat, akik korábban egyáltalán nem tanultak zenét írni vagy nem játszottak semmilyen hangszeren.”

 

Az érintéssel játszható, kiváló hangzású hangszerek gyűjteményét kínáló GarageBand alkalmazással a kezdők is éppolyan könnyedén játszhatnak billentyűs hangszeren, gitáron, dobon vagy basszusgitáron, és vehetik fel zenéjüket, mint a tapasztalt zenészek. A Smart Instruments funkció pedig most még több egyéni akkordot kínál ahhoz, hogy a felhasználók saját gitárakkordjaikkal kísérhessék kedvenc számaikat.

 

Az elektromos gitárt az iPad, iPhone vagy iPod touch készülékhez csatlakoztatva a felhasználók klasszikus erősítők és padlóeffektusok használatával játszhatják le és vehetik fel zenéiket, a beépített mikrofonnal pedig éneket vagy más hangot is rögzíthetnek az akusztikus hangzáshoz. A GarageBand alkalmazás akár nyolc külön sáv rögzítésére és mixelésére is alkalmas. A kész dalokat a felhasználók megoszthatják ismerősökkel vagy Mac számítógépükre is átküldhetik, hogy ott tovább csiszolják a GarageBand vagy a Logic Pro segítségével.

 

Az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken futtatható GarageBand 1.1 alkalmazás az App Store áruházban vásárolható meg 3,99 eurós áron, illetve ingyenes frissítésként érhető el a GarageBand korábbi iPad-verzióját használók számára. A GarageBand univerzális alkalmazás, mely iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S és iPod touch (3. és 4. generációs) készüléken futtatható.