Virtuóz darabok a Daazo.com kisfilmes honlapon

forrás Prim Online, 2011. november 6. 12:04

A Liszt Ferenc rövidfilmpályázat győztes munkáit mutatja be a Daazo.com, az Európai Unió MEDIA programja által támogatott rövidfilmes közösségi oldal.

200 éve született Liszt Ferenc - ennek apropóján a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága rövidfilmpályázatot hirdetett 2011. márciusában. A pályázatra negyvenegyen jelentkeztek Magyarországról és a határon túlról: gyerekek és felnőttek, amatőrök és profik, általános iskolák, filmgyártó cégek, televíziós társaságok, sőt még a váci börtönből is érkezett egy munka. A beadott filmek stílusa, műfaja széles skálán mozgott: volt közöttük szubjektív filmetűd, tárgyilagos dokumentumfilm és animációs film is.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2011. október 21-én rendezett ünnepélyes díjátadón a fődíjat - kétmillió forintot - Szabó Máté kapta Magyar rapszódia című animációs filmjéért, Farkas Péter Gábornak A küldemény című filmetűdjéért egymillió forintot ítéltek oda, a harmadik helyezett - ötszázezer forintos díjjal - Tamás Iván lett, ő a La Campanella című animációs filmmel indult.

A három díjazott film online kizárólag a Daazo.com kisfilmes honlapon látható: a daazo.com/liszt elérhetőségen.

A három kisfilm:

Szabó Máté: Magyar rapszódia

Farkas Péter Gábor: A küldemény

Tamás Iván: La Campanella