Ingyenes képzés IT üzemeltetőknek – újra itt az Open Academy

forrás Prim Online, 2011. november 11. 07:28

November végén második alkalommal rendezik meg az Open Academyt, amelynek keretében ismét több száz informatikus vehet részt a BalaBit és a BME közös tréningjén.

Az IT biztonsági termékeiről ismert BalaBit IT Security és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 24-én tartja meg az Open Academy névre keresztelt rendezvénysorozatának következő felvonását. A rendezvényre olyan IT üzemeltetéssel foglalkozó szakembereket várnak, akik kíváncsiak az informatika aktuális trendjeire és szeretnék szaktudásukat frissen, naprakészen tartani.

Az Open Academy egy nonprofit kezdeményezés, amely a BME kutatóegyetemi programjának és a BalaBit társadalmi felelősségvállalásának zászlaja alatt jött létre azzal a céllal, hogy folyamatos és ingyenes továbbképzési lehetőséget biztosítson a már több éve végzett informatikus szakembereknek. Első alkalommal májusban került megrendezésre az esemény közel ötszáz szoftverfejlesztő részvételével, akik a mobilfejlesztés, a kódoptimalizáció, a HTML 5 és az agilis módszertan újdonságaival ismerkedhettek meg. Az akkori sikeren felbuzdulva vágtak bele a szervezők a következő rendezvény megszervezésébe, amelyen ezúttal az IT üzemeltetés témakörét járják majd körbe.

A rendezvény alapkoncepcióján ezúttal sem változtattak, így a program most is délután kezdődik és egészen este tízig tart majd, annak érdekében, hogy azok is részt vehessenek rajta, akik munkaidőben nem juthatnak el egy hasonló szakmai rendezvényre.

Helyszínül a BME Q épülete és a Simonyi Károly előadóterem szolgál majd, mely az ország egyik legmodernebb auditoriuma. A program keretében hat negyvenperces előadást hallhatnak az érdeklődők, amelyek a manapság legnépszerűbb, legfelkapottabb témákat is érintik, mint például a Windows 8, a cloud computing, vagy az IT biztonság területe. Az előadók között egyetemi oktatók és iparági szakértők egyaránt megtalálhatók. Krasznay Csaba a HP szakértője az ipari felhő infrastruktúrákról tart előadást, a BalaBittól Höltzl Péter a magas jogosultságú felhasználók kontrolljáról fog beszél, de ismét szerephez jut az egyik legismertebb security blogger Buherátor is.

A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes és nyílt, regisztrálni a www.balabit.hu/openacademy címen lehet.