Webvelem: Microsoft kampány a biztonságosabb internethasználatért

forrás Prim Online, 2011. november 18. 12:57

A Microsoft Magyarország elindította új kampányát, a Webvelem-et, amelynek célja az internet biztonságosabb használatának megismertetése a gyermekekkel és a felnőttekkel. A kampány első eleme a Webvelem.hu tréning és konferencia, amelynek keretén belül számos előadást hallgathattak meg a résztvevők, akik elsősorban általános- és középiskolai tanárok, valamint civil trénerek közül kerültek ki.

A budapesti Gólyavárban november 18-án, Csomós Miklós, oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes védnöksége alatt tartott, ingyenes Webvelem.hu konferencián az érdeklődők a netes önvédelem és az online biztonság számos területébe nyerhetnek bepillantást. Az egész napos rendezvény során olyan előadók szólalnak fel, akik felkészültségüknek köszönhetően mindenki számára érthető, jól használható tanácsokkal segítik a résztvevőket a biztonságosabb netezésben. Tóth Bálint, a Microsoft Magyarország szakembere az Internet Explorer 9 és a Windows 7 biztonsági beállításairól beszél, Miszlai Róbert, az NMHH főosztályvezetője a netes önvédelmi taktikákat mutatja be, Szántai János, a FOK Nonprofit Kft. ügyvezetője a Microsoft Live@Edu biztonsági vonatkozásait ismerteti, míg Safranka Mátyás, a Microsoft Magyarország vezető konzulense a Windows Live és az XBOX 360 játékkonzol kapcsán a családbiztonsági és adatvédelmi beállításokra tér ki.

Egy idén, hazánkban elvégzett hazai kutatás szerint tízből kilenc iskolás (91%) hozzáfér otthon az internethez. Ez a generáció nemcsak ismeretei jelentős részét szerzi be az internetről, de sok esetben napi több órát is ott tölt. Esetükben ezért különösen fontos, hogy megfelelő információkkal rendelkezzenek az interneten rájuk leselkedő veszélyekről, illetve az azokkal szembeni védekezésről. Ezért a Microsoft Magyarország szakértői a konferenciával párhuzamosan rendhagyó informatika órákon fogadják a 9-20 éves korosztály tagjait, akik alaposabban elmélyülhetnek a biztonságosabb internethasználat témakörében.  Az előadásokon, ahol a mindennapi internetezés során is felhasználható biztonsági tanácsokkal látják el a tanulókat, közel félezer diák vehet részt.

A Webvelem.hu honlapon a konferenciával párhuzamosan nyereményjáték is indul, amelyen azon oktatók és csapatok vehetnek részt, akik ingyenesen regisztrálják magukat a www.webvelem.hu oldalon, majd feltöltik az IE9 böngésző telepítését és letűzését igazoló képernyő-képet. A nyeremények között netbook-ok és iskolai osztálykirándulások is találhatók. A diákok, szülők és tanárok pedig ugyanitt videókkal és olyan hasznos információkkal találkozhatnak, melyek segítenek abban, hogy mindenki biztonságban tudhassa a számítógép előtt ülő gyermekét – még akkor is, ha nincs felügyelő felnőtt a közelben.