Epson multimédiás szemüveg: nagyképernyős 3D moziélmény

forrás Prim Online, 2011. november 21. 17:57

A viselhető mobileszközök jövőbeli piacában komoly lehetőséget látva, az Epson megalkotta első generációs átlátszó multimédiás szemüvegét. A Moverio BT-100 viselői különböző multimédiás tartalmakat élvezhetnek teljes elvonultságban úgy, hogy közben a környezetük történéseit sem kell teljesen kizárniuk, az eszköz ugyanis átlátszó lencsékre épül.

A zsebre méretezett Android 2.2 platformon alapuló távirányítóval a termék használója könnyen ki tudja választani, éppen milyen tartalmat kíván „fogyasztani”, legyen az webes videó (MPEG 4, H.264), egyéb helyben tárolt multimédiás tartalom, illetve 3D-s kép vagy videó. Az okostelefon méretű
eszközt a könnyebb kezelhetőség érdekében általános funkciógombokkal és érintőpaddal egyaránt ellátták.

Az utazási körülményeket szem előtt tartva és a cég képalkotó tapasztalatait is felhasználva, az Epson a Moverio BT-100 viselői számára olyan élményt nyújt, mintha egy 320 col (8,12 m) képátlójú képernyőt néznének 20 méter távolságból. A Full HD negyedének megfelelő képernyőfelbontás (QHD)
biztosítja, hogy az élmény valóban a nagyképernyőshöz hasonlónak tetsszen, legyen a szemlélő akár egy repülő vagy vonat szűkösebb utasterében.

A Moverio BT-100 használata pofonegyszerű, az eszköz Wi-Fi kapcsolattal és 1 gigabájt belső memóriával rendelkezik; további tartozékai: a lecsatolható fejhallgató, a távirányító egység, a tartótok, illetve egy 4 gigabájt kapacitású SD kártya is. Az eszköz 2011 novemberétől egyelőre Japánban lesz
elérhető, 2012 januárjától pedig már Európában is valós alternatíva lehet az okostelefonok és táblagépek viszonylag kicsi kijelzői mellett.