ASUS korlátozott kiadású GTX 560 Ti DirectCU II kártya, 448 CUDA maggal

forrás Prim Online, 2011. november 29. 14:10

Az új, korlátozott kiadású ASUS GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II kártyában a szokásos 384 helyett 448 CUDA mag található. A továbbfejlesztett DirectCU II hűtéssel, a strapabíró Super Alloy Power alkatrészekkel, valamint az exkluzív GPU Tweak hangolási segédprogrammal tovább növelt stabilitást és még jobb túlhajthatóságot kínál a játékosok számára.

Nagyobb GPU-erő, jobb játékélmény
Az új, korlátozott kiadású GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II az NVIDIA GeForce GTX 560 Ti GPU frissebb kiadása, amelyben a 384 CUDA magot 448-ra bővítették – ez még a 480 magos GTX 570 referenciaspecifikációval összehasonlítva is jó érték. Az új GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II GPU-ja 732 MHz-en fut, az 1280 MB-nyi GDDR5 pedig 3,8 GHz-es tényleges sebességen működik. A csatoló egy nagy, 320 bites adatsínt használ. Mindezek eredményeképpen az átdolgozott GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II észrevehetően jobb eredményeket és játékteljesítményt nyújt, mint a korábbi GTX 560 Ti változatok.

Hűvösebb, gyorsabb és stabilabb – alacsony zaj és kiváló teljesítményű grafika
Csakúgy, mint az ASUS számos, a rajongóknak szánt grafikus kártyájának esetében, az új, korlátozott kiadású GTX 560 Ti 448 Cores is DirectCU II hűtést tartalmaz. A közvetlenül érintkező réz hőcsövek gyorsan elvezetik a hőt a GPU-ról a masszív hűtőborda felé, a hő gyors eltávolításáról pedig két 100 mm-es, zajcsökkentett, minőségi ventilátor gondoskodik. Az üresjáratban és teljes terhelésnél egyaránt alacsony zajkibocsátású GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II a referencia megvalósításnál 20 százalékkal hűvösebben működik, vagyis jobb stabilitást és nagyobb túlhajtási potenciált kínál. A kártya felhasználja az ASUS exkluzív Super Alloy Power anyagait is; a továbbfejlesztett gyártási eljárásoknak és anyagoknak köszönhetően a tápellátási alkatrészek jobban állják a hőt és a használatot. A tekercsek magja például segít a rezgések és a zúgó hangok megszüntetésében, a szilárdtest-kondenzátorok névleges használati ideje pedig 50 ezer óra – két és félszer nagyobb, mint a szokásos kondenzátoroké.

Bőséges, mégis intuitív hangolási lehetőségek az ASUS GPU Tweak segítségével

A GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II az új, valós idejű túlhajtásra és teljesítmény felügyeletre alkalmas ASUS GPU Tweak segédprogrammal együtt érkezik. Pontosan szabályozható az alapórajel és a memória órajelei, a magfeszültségek és a ventilátorok sebessége akár négy kártyán (NVIDIA SLI rendszerekhez tökéletes). A GPU Tweak automatikusan képes frissíteni a grafikus kártyák illesztőprogramját és BIOS-át (ha bekapcsolják ezt a funkciót) és problémamentesen integrálódik a TechPowerUp népszerű GPU-Z grafikuskártya-diagnosztikai programjával. A felhasználók meg is tekinthetik a grafikus kártya BIOS-adatait, és lehetőség van egyedi profilok készítésére is a különféle játékokhoz és alkalmazásokhoz.

Jobb játékélmény, akár 5760 x 1080-as felbontásban
A megnövekedett feldolgozási teljesítménynek köszönhetően a korlátozott kiadású GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II javítja az NVIDIA technológiák optimalizálását – az eredmény még magával ragadóbb és lenyűgözőbb játék. Az NVIDIA® 3D Vision az iparág legjobb 3D-s játékplatformja, amelyet mostanra a legtöbb híres játék és további játékok bőséges választéka kezel, akár legfeljebb három képernyőn, 5760 x 1080-as felbontásban is. Szintén bekapcsolható a PhysX-támogatás, amellyel még valósághűbb környezetek alakíthatók ki, amint azt a legújabb játékok, például a Warner Bros. Entertainment által kiadott Batman: Arkham City is bizonyítják.