Megnyitotta virtuális múzeumát Valentino olasz divatcézár

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 12. 08:21

Megnyitotta virtuális múzeumát Valentino olasz divatcézár, aki hagyatéka részeként tekint a különleges kezdeményezésre.

    A Valentino Garavani Virtuális Múzeum a nemzetközi divatvilágból 2008-ban visszavonult divatcézár majdnem öt évtizedre visszatekintő munkásságán kalauzolja végig a látogatókat. A http://valentino-garavani-archives.org internetes oldalról letölthető "divat Mekka" zarándokai beleshetnek a tervező több mint háromszáz leghíresebb ruhakölteményének eredeti vázlataiba, megismerhetik a toalettek előtörténetét, az inspirációs forrásokat és azt is, hogy végül mely hírességek viselték azokat.
    Valentino üzlettársával, Giancarlo Giammettivel indította útjára a virtuális múzeumot, amelyben helyet kaptak a legfelejthetetlenebb "vörös szőnyeges pillanatok", a leghíresebb kampányok, a Valentino ruhákat felvonultató újságcikkek, és néhány anekdota is magától a neves tervezőtől. "Úgy tekintek erre, mint hagyatékom egy részére" - idézte a divatcézárt a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk).
    Mint hozzátette: "Boldog vagyok, hogy több ezer diák, fiatal tervező és divatszerető ember láthatja és tanulmányozhatja a munkáimat". A virtuális múzeum megnyitóját hatalmas New York-i összejövetellel ünnepelte meg a napokban a tervező. A rendezvényen divatrajongó színésznők egész sora tette tiszteletét, köztük Sarah Jessica Parker, Daphne Guinness, Claire Danes és Rachel Zoe is.