GTS adatcenter szolgáltatás az UniCredit részére

forrás Prim Online, 2012. január 3. 10:33

A GTS Central Europe (GTS) több mint 60 m2 területű adatközponttal bővíti az UniCredit Bank számára nyújtott szolgáltatásai körét Csehországban. Az UniCredit csoport, amely az egyik legfontosabb bank a csehországi piacon, már évek óta igénybe veszi a GTS szolgáltatását másodlagos adatközpontjaiként. A bankcsoport most úgy döntött, hogy elsődleges adatközpontját is a GTS-re bízza, ezért újabb szerződést köt a jelenlegi csehországi adatközpont szolgáltatójával.

Csehországban az egész UniCredit csoport új központba költözött, ezért át kellett helyezni az elsődleges adatközpontot is. A másodlagos adatközpont már korábban a GTS épületeiben kapott helyet, míg az elsődleges központ az átköltözésig a bank területén maradt, és a UGIS (UniCredit Global Information Services), az UniCredit bank leányvállalata üzemeltette. A bank úgy döntött, hogy a csoport költözése miatt az elsődleges adatközpont üzemeltetését is a GTS–re bízza.

A GTS által ajánlott, több mint 60 négyzetméteres adatközpont a prágai CE Colo épületben található. A CE Colo a GTS csoport leányvállalata, amely elsősorban szolgáltató-semleges adatközpont szolgáltatásokat nyújt a közép-kelet európai régióban.
A GTS jelenleg 14 állomást üzemeltet több mint 13 ezer négyezetméter ügyféltérrel, 28 megawattos áramkapacitással öt európai országban (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia).