Vezeték nélküli kivetítés az új Epson projektorral

forrás Prim Online, 2012. január 5. 19:15

Az Epson bejelentette az Apple App Store-ból ingyenesen letölthető alkalmazását, amellyel a felhasználók vezeték nélkül vetíthetnek ki iPad, iPhone és iPod Touch készülékről. Ez jó hír azoknak, akik eszközükről problémamentes kivetítésre vágynak – például vállalati környezetben, ahol a kreatív osztályok alkalmazottai akár cégen kívül szeretnének bemutatót tartani, vagy olyan oktatási környezetben, ahol az oktatók és a diákok is Apple eszközöket alkalmaznak az osztályteremben.

Az alkalmazás a legtöbb meglévő és új Epson projektorral kompatibilis, támogatja a legfontosabb fájlformátumokat, így a felhasználók bármilyen Word, Excel, PowerPoint, Keynote és PDF fájlt be tudnak mutatni. Az igazán lebilincselő grafikus prezentációkhoz vagy osztálytermi órákhoz a JPEG és PNG formátumú fotók is megoszthatók.

 

A hozzáférhetőség mellett az alkalmazás rendkívül egyszerűen használható, a felhasználók így élvezhetik a beépített távvezérlő funkció előnyeit, amely a prezentáció vagy az előadás iPad, iPhone vagy iPod Touch készülékről való közvetlen lejátszására szolgál. A távvezérlés bármely meglévő projektorhoz gyors és egyszerű keresést is biztosít. Az intuitív vezérlőkkel a hangerőszabályozás, a némító funkció vezérlése és a kijelző kimerevítése is lehetséges.

Frédéric Haton az Epson Europe projektor üzletágának vezetője elmondta: „Nagy várakozással tekintünk erre az alkalmazásra, mivel ez arra a változásra reagál, ami az üzletemberek vagy osztálytermek információ megosztásában végbemegy – vagyis alapvető elmozdulás van a különböző eszközök prezentációs célú felhasználásának az irányába, és mi arra törekszünk, hogy ezt minél egyszerűbbé tegyük. Vezető projektorgyártó márkaként fontos számunkra az innováció, és a mostani is egy újabb példa arra, hogyan sikerült megőriznünk piacvezető pozíciónkat ilyen hosszú időn keresztül.”

Az iOS alkalmazásokhoz való hálózati kivetítés "Epson iProjection" néven január 5-étől az Apple App Store-ból ingyenesen letölthető.

 

Főbb jellemzők:

- Ingyenes letöltés az Apple App Store-ból

- Az iPad, iPad2, iPhone 3G/3GS/4/4S, illetve a 3. és későbbi generációs iPod Touch készülékkel kompatibilis

- Új és meglévő Epson projektorokkal is kompatibilis

- JPG/PNG formátumú fényképek kivetítése

- Word (doc, docx)*, Excel (xls, xlsx)*, PowerPoint (ppt, pptx)*, Keynote és PDF formátumú dokumentumok kivetítése

- Vezeték nélküli csatlakozás HDMI-kábelen keresztül (külön megvásárolandó)

- Beépített távvezérlő

- iOS 4.2 vagy újabb rendszerekkel működik.