ASUS HD 7970 grafikus kártya: túlhajtásra tervezve

forrás Prim Online, 2012. január 9. 12:22

Egy hatékony és nagyteljesítményű, 28 nanométeres GPU három gigabájtnyi GDDR5 memóriával párosítva – egy ilyen grafikus kártya kínálja a legtöbbet ma a játékosok és a multimédia rajongói számára. Az ASUS HD 7970 az exkluzív GPU Tweak segédprogramja valós idejű, intuitív hangolásra és túlhajtásra ad lehetőséget. Ez kínálja a legjobb platformot a kifinomult, DirectX 11-es játékokhoz és az eredeti, következő generációs PC-s grafikus látványvilághoz, amelyekhez még az új PCI Express 3.0 és az AMD Eyefinity többképernyős technológia beépítése is hozzájárul.

GPU-innováció 28 nanométeres gyártástechnológiával
Az AMD több mint egy éve várt, legfrissebb grafikus processzora vadonatúj, 28 nanométeres gyártási eljárást használ. Ennek eredményeképpen a grafikus lapka a korábbi generációknál hatékonyabban, hűvösebben és nagyobb teljesítménnyel működnek. Az ASUS HD 7970 grafikus kártya 3 GB GDDR5 videomemóriával érkezik, így a játék- és vizuális élmény még nagyobb felbontásokkal, még részletesebb textúrákkal és még gyorsabb képkockaváltással lesz teljesebb. A memóriacsatoló adatbuszát 384 bitesre bővítették a magas felbontású textúrákkal megáldott játékok megjelenésének felgyorsításához.

Túlhajtás és hangolás az intuitív GPU Tweak segédprogrammal
Az új GPU-technológia összes előnyének kihasználásához az ASUS az összes kártyához mellékeli az exkluzív és kibővített GPU Tweak segédprogramot is. A programcsomaggal a felhasználó akár négy kártyán is szabályozhatja az órajelsebességeket, feszültségszinteket és ventilátor fordulatszámokat – nagyszerű megoldás a CrossFireX környezetekhez. Mivel a felhasználók igényei nem egyformák, a segédprogram normál és speciális módban is használható. Az ASUS GPU Tweakkel könnyen elvégezhetők a módosítások, a túlhajtás a GPU-órajelének és a feszültségek szinkronizálásával, a 2D/3D váltás és módzárolás pedig segít a jobb 3D-s teljesítményszintek elérésében, ami a gyakorlatban pontosabb rendszertesztelést, a túlhajtási versenyeken pedig magasabb pontszámokat jelent.. A segédprogram automatikus frissítéseket kínál az illesztőprogram- és BIOS verziókhoz, hogy a kártya mindig optimális módon működjön, valamint egy ügyes monitorozó alkalmazást a Windows asztalára, amely igény szerint részletes információkat nyújt a paraméterekről. Az ASUS a Techpoweruppal szorosan együttműködve a cég nagyhírű GPU-Z programját is beépítette a GPU Tweak-be a még megbízhatóbb grafikuskártya-adatok és nyomkövetés érdekében.

Gyorsabb PCI Express 3.0 és továbbfejlesztett AMD Eyefinity

Az ASUS HD 7970 grafikus kártya szabványos csatolója a szenvedélyes játékosok és PC- rajongók körében nagy izgalommal várt PCI Express 3.0, amely megduplázza a PCI Express 2.0 adatátviteli sebességét. Ez a fejlesztés radikális teljesítménynövekedés alapja lehet, mivel a grafikus kártyák sokkal gyorsabban kommunikálhatnak a teljes rendszerrel, mint előzőleg. Az ASUS HD 7970 teljesítménye hatékonyabbá teszi az AMD Eyefinity többképernyős technológiáját is, amivel egyszerre akár hat monitoron is nézhető a hatalmasra felnagyított képernyőkép. A játékosoktól a professzionális grafikus tervezőkig sokféle felhasználó fogja értékelni az ASUS HD 7970 grafikus kártya által kínált simább és konzisztensebb AMD Eyefinity teljesítményt.