Már kapható az EVOLVE Sonix androidos riasztó

forrás Prim Online, 2012. január 15. 08:02

Új, wireless GSM riasztó forgalmazását kezdte meg EVOLVE márkanév alatt a cseh Abascus Electric. Az EVOLVE Sonix androidos alkalmazásának köszönhetően, az egész riasztó rendszer könnyen kezelhető az érintőképernyős mobiltelefonokról akkor is, ha nem tartózkodunk otthon.

A Google Android Marketen decembertől már elérhető a magyar nyelvű „EVOLVE Sonix” alkalmazás, amely ingyenesen letölthető.
Az androidos operációs rendszernek köszönhetően betörés esetén az EVOLVE Sonix öt, előre megadott telefonszámra küld figyelmezető üzenetet, vagy kezdeményez hívást. A riasztó beszerelése és használata rendkívül egyszerű. A wireless technológia miatt semmilyen átalakítás nem szükséges a lakásban, elég, ha a megfelelő helyen elhelyezik a vevőkészüléket. A megfigyelt terület megzavarása esetén a riasztó azonnal üzembe lép, a főegység elindítja a szirénát, majd automatikusan üzenetet küld, vagy hívást kezdeményez a memóriájában elmentett telefonszámokra. Ennek köszönhetően a belső mikrofonokon keresztül hallhatjuk, mi történik a biztosított területen.
Az alkalmazás menedzsment funkciói többek között azt is lehetővé teszik, hogy ha otthon elfelejtettük volna bekapcsolni a riasztót, akkor megtehetjük ezt mobiltelefonunkról. A beépített akkumulátoroknak köszönhetően, amely hat órás működést biztosít, áramkimaradás esetén is működésbe lép, és figyelmeztető jelzést küld betörés esetén. Mindemellett támogatja az elektromos berendezések és a világítás távoli vezérlését, így akár a nyaralás alatt azt is szimulálhatjuk, hogy otthon vagyunk.
A készülékhez szabadon választható mobilszolgáltató, bármilyen SIM-kártyával működőképes. A 433MHz frekvencián működő riasztó beállításait könnyen kezelhető, testre szabható felületen végezhetjük el. A riasztó mellé akár további tizenhat drótnélküli és három kábeles érzékelő is csatlakoztatható, az egész rendszert pedig jelszóval is védhetjük.

Az EVOLVE Sonix riasztóról további információt a www.evolve-europe.com weboldalon találhat.