ASUS Eee Pad Transformer Prime mostantól Android 4.0 ICS-sel

forrás Prim Online, 2012. január 12. 09:30

Az ASUS ügyvezető igazgatója, Jerry Shen és az NVIDIA ügyvezető igazgatója, Jen-Hsun Huang bejelentette az Android 4.0 Ice Cream Sandwich firmware-frissítést az ASUS Eee Pad Transformer Prime-ra, a világ első négymagos Tegra 3 processzoros táblagépére. Az NVIDIA-nak a CES-en tartott sajtókonferenciáján elhangzott bejelentéssel a Transformer Prime a világ első táblagépe, amely a következő generációs Android operációs rendszert használja.

A hálózaton keresztül letölthető (FOTA-) firmware-frissítés a csendes-óceáni időzóna szerint január 9.-én 19 órától (magyar idő szerint aznap déltől) érhető el. A hazánkban vásárolt gépek számára a mai naptól érhető el a frissítés, ami természetesen a magyar nyelvet, egyúttal az ékezetes karaktereket is tartalmazza.

Az 4.0 Ice Cream Sandwich legérdekesebb funkciói közé tartozik a webhelyek mobilos és asztali változatai közötti gyors váltás, valamint a weboldalak lementésének lehetősége az offline olvasáshoz. A rendszer speciális kameraeffektekkel bővült, így például mostantól lehetőség nyílik panorámaképek készítésére vagy némi fényképszerkesztésre a Transformer Prime-mal.

Jerry Shen, az ASUS ügyvezető igazgatója kihasználta az alkalmat az ASUS első 7 hüvelykes, négymagos táblagépe – az ASUS MeMO 370T – leleplezésére is. A gép négymagos NVIDIA Tegra 3 CPU-val gondoskodik a kisebb méretben is felülmúlhatatlan táblagépes feldolgozási teljesítményről. A 8 megapixeles kamerával, IPS panellel és Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel érkező gép megjelenés a második negyedév végére várható.