A Canon az XEED WUX5000-zal bővítette telepíthető projektorainak kínálatát

forrás Prim Online, 2012. január 12. 17:05

A Canon bemutatta a nagy teljesítményű XEED projektorcsalád legújabb tagját, a WUX5000 modellt. A projektor magas, 5000 lumenes fényerejének, valamint a cserélhető Canon objektíveknek és egyéb szolgáltatásoknak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben telepíthető. A WUX5000 kiemelkedő képminőséget biztosít a felhasználók számára, így a vállalati, oktatási, szabadidős és kereskedelmi környezet számára egyaránt ideális megoldást jelent.

A WUX5000 három különböző, a WUX4000 projektorral is használható objektívvel – az általánosan használható normál zoom objektívvel, a tágas terekben használható teleobjektívvel és a hátulról történő vetítéskor használható nagy látószögű objektívvel – kompatibilis. Mindhárom objektív legfeljebb 48,5 méteres távolságról, még a teleobjektív vagy a nagy látószögű objektív használata esetén is 40 és 600” közötti képátlójú képméretet biztosít, a fényerő csökkenése nélkül. Az 5000 lumenes valódi színfényességnek köszönhetően a színek a fehérrel megegyező intenzitással jelennek meg, amely rendkívül fontos a fényképek és videók hatásos megjelenítéséhez.

A kiváló objektívkialakítás mellett a WUX5000 belső, csúcstechnológiás alkatrészei is hozzájárulnak a kiemelkedő optikai minőséghez. Az LCOS-panelek és a WUXGA-felbontás együttese tökéletes képet biztosít más kivetítési technológiák használata során tapasztalható szivárvány- és rácshatások nélkül. A Canon, projektorban található egyedi AISYS (Aspectual Illumination System) rendszere – az LCOS-panelek teljesítményét nagymértékben fokozó fejlett optikai technológia – egyszerre biztosítja a magas fényerőt és kontrasztot. A Canon színleképezési technológiája pedig a szakszerűen kalibrált sRGB-monitorok képéhez hasonló képeket tesz lehetővé.

A motoros objektíveltolásnak köszönhetően a felhasználók a WUX5000 kezelőpaneljének, vagy távirányítójának használatával helyezhetik át a vetített képet. A képek 0,5 képpontos pontossággal állíthatók függőlegesen és vízszintesen is, amely főként akkor fontos, amikor több projektor vetít egymást átfedő képeket – például 3D, többszintes vagy vegyes rendszerekben. A végső beállítások a projektor felszerelését követően távolról, a távirányító segítségével is megadhatók.
A 360 fokos kivetítésnek köszönhetően a képek a padlóra és a mennyezetre egyaránt vetíthetők, így a projektor különösen ideális a múzeumokban, látogatóközpontokban vagy színházi előadótermekben.

A Canon XEED WUX5000 2012 első negyedévétől lesz elérhető Európában.
A modell orvosi felhasználásra kialakított változata (a DICOM szabványoknak megfelelő képmóddal) az év folyamán lesz elérhető.