Új, felhőalapú videó-technológia TV-szolgáltatóknak

forrás Prim Online, 2012. január 18. 14:36

A digitális televíziózást, az online videó tartalmat, a közösségi médiát és kommunikációs alkalmazásokat ötvöző televíziós platform, a Cisco Videoscape mostantól új, „video in the cloud”, azaz felhőalapú videó-szolgáltatásokat is támogat, amelyek révén a szolgáltatók új bevételi forrásokhoz juthatnak és újfajta videóélményt kínálhatnak a nézőknek.

Az új technológiával a szolgáltatók teljes körű „Any Screen TV” funkciókat kínálhatnak, amelyek élő műsorok és igény szerinti videó tartalmak lejátszását teszik lehetővé a már megszokott PC és Mac platform mellett iPad, iPhone és Adroid készülékeken is.

 

A videós tartalmak egyre nagyobb hányada az otthoni eszközök helyett a felhőben érhető el. A szolgáltatók azon dolgoznak, hogy a hagyományos élő adások mellett a felhőalapú, igény szerint elérhető programcsatornákat is eljuttassák a fogyasztókhoz, akár otthoni, akár azon kívül található, felügyelt és felügyelet nélküli IP-készülékekre. Ezek közé tartoznak például az IP alapú set-top boxok, a személyi számítógépek, a notebookok, a táblagépek, a játékkonzolok, az okostelefonok és az internethez kapcsolódó televíziók. A Videoscape egy olyan egyedi kialakítású, nyílt platform, amely átállási alternatívát kínál egy teljesen IP alapú videó-infrastruktúrára, ahol a felhő, a hálózat és a kliensösszetevők együttműködésének eredményeként a videó tartalmak tetszés szerint átadhatók, megállíthatók és újból elindíthatók ezen eszközön bármelyikén.

 

Új klienstechnológiák

 

A Videoscape Cloudnak a Cisco Unified Cloud Services platformra épülő új összetevői:

 

Kapcsolódó háttéranyagok