A T-Mobile-nál mától kapható a Nokia Lumia 800 és Lumia 710

forrás Prim Online, 2012. január 20. 12:11

A T-Mobile január 20-ától Magyarországon is megkezdi a Nokia két Windows Phone operációs rendszerű mobiltelefonjának, a Nokia Lumia 800 és a Nokia Lumia 710 forgalmazását. A készülékek lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt elérhetők.

A készülékek igazi újdonsága a Microsoft Windows Phone 7.5 Mango operációs rendszer, amellyel az asztali számítógéppel azonos tudással bíró mobil az eddig megszokott tevékenységre használható. A Lumia tulajdonosok munkáját útközben is segíti a Word, az Excel, a OneNote és a PowerPoint mobil verziója. A telefonon létrehozható például Word-dokumentum vagy Excel-munkafüzet, amely az internetkapcsolatot igénylő SkyDrive szolgáltatással szinkronizálható, és később az otthoni, vagy irodai számítógépen folytatható a megkezdett munka. A SharePoint Workspace Mobile használatával a munkahelyen kívül is könnyedén megvalósítható a munkatársakkal való együttműködés.

 



A Nokia új telefonjai azonban nemcsak belülről okosak, hanem feltűnő designjukkal is kirínak a megszokott készülékek közül. A teljes képernyős kialakítás, a legömbölyített és kifinomult forma, illetve az egy darabból álló telefontest és a lebegő hatású, ívelt AMOLED kijelző garantáltan lenyűgözi felhasználóját. A 3,7”-es ClearBlack AMOLED érintőkijelző 800x480 képpontos felbontással, 16 millió szín megjelenítésére képes. Ennek a kijelzőnek köszönhetően a szövegek, fotók és videók rendkívüli élességgel jelennek meg. A Nokia Lumia 800 a fotózáshoz 8 megapixeles kamerát, automatikus és érintéses fókuszt és LED-vakut vonultat fel, és természetesen képes HD minőségben videofelvételt készíteni. Az automatikus arcfelismerés funkcióval egyszerűen megcímkézhetők a készült fényképek, amelyek azután egy pillanat alatt megoszthatók az interneten keresztül a közösségi oldalakon, köszönhetően a beépített Twitter és Facebook alkalmazásoknak. 

A készülékekre a környezetbarátok is büszkék lehetnek, hiszen energiatakarékos üzemmódban is működtethetők, PVC-mentesek, a felületük nikkelmentes, továbbá brómozott és klórozott összetevőktől valamint antimon-trioxidtól mentesek. A készülékekben lévő összes anyag alapanyagként és energiaként újrahasznosítható. A csomagolásban nem található petróleum alapú műanyag, 100%-ban újrahasznosítható alapanyagból készült. A T-Mobile, a hello holnap! környezettudatos stratégiájának részeként, mindezt egy speciális ajánlattal is kiegészíti: bármely saját tulajdonú régi készülék visszaváltható, akár 10 000 forint értékben Nokia Lumia 800 vagy 710 vásárlása esetén. A beszámítási kedvezmény egy alkalommal, egy készülék erejéig vehető igénybe. Továbbá az első 300 Nokia Lumia 710 vagy 800 készüléket online vásárló ügyfél újrahasznosított molinóból készült, formatervezett kerékpáros táskát kap ajándékba.