D-Link - Fluke Networks fejlesztés: D-Link Wi-Fi Planner

forrás Prim Online, 2012. január 22. 10:24

A Fluke Networks és a D-Link a D-Link Wi-Fi Planner eszközhöz a Fluke AirMagnet technológiáját választotta. Az új eszköz megjelenésével a D-Link vezeték nélküli infrastruktúrát építő IT mérnökök már a WLAN tervezése során is az iparág vezető tervező szoftverét alkalmazhatják saját vezeték nélküli környezetükre optimalizálva.

A D-Link Wi-Fi Planner, powered by AirMagnet egy olyan vezeték nélküli hálózattervező eszköz, mellyel modellezhető a kialakítandó Wi-Fi hálózat, és megbízhatóan előre jelezhető a Wi-Fi jel és teljesítmény az építőanyagok és a környezeti adottságok figyelembevételével. Az AirMagnet piacvezető megoldása prediktív modellezést biztosít, így pontosan meghatározható mennyi és milyen teljesítményű hozzáférési pont beszerzése szükséges, és azok hogyan helyezhetők el optimálisan. A D-Link Wi-Fi Planner beépített automatikus eszközöket tartalmaz a korábbi vezeték nélküli hálózatokról 802.11n hálózatra történő áttérés elősegítésére.

A D-Link Magyarország egyik legösszetettebb Wi-Fi telepítése során már 2011-ben is a Fluke AirMagnet megoldását alkalmazta. A Részecske- és Magfizikai Kutatóintézet (RMKI) épületében többszörösen szigetelt vasbeton falak és sugárzásvédett objektumok környezetében kellett teljes vezeték nélküli lefedettséget biztosítani. A feladatot egyetlen nap alatt oldotta meg a Fluke a D-Link és az RMKI mérnökei segítségével.

A Fluke Networks hazai forgalmazója, az Equicom a nemzetközi együttműködéstől függetlenül Magyarországon is együtt dolgozik a hatékony, tökéletes lefedettséget minimális beruházással biztosító Wi-Fi környezetek kialakításán. A D-Link a közeljövőben a kisebb, 6-24 AP-val lefedett környezetek számára is menedzselhető megoldással jelentkezik, ezek telepítéshez pedig az Equicom kedvezményesen kínál tervező megoldásokat.
A D-Link Wi-Fi Planner megoldása valamennyi D-Link hozzáférési ponttal kompatibilis, így nemcsak a nagyobb, intézményi felhasználók hálózatépítését segítheti, de akár egy kisebb irodában is hatékonyan alkalmazható.