A Fujitsu csökkenti a saját felhő költségeit és kockázatát

forrás Prim Online, 2012. január 26. 12:10

 A Fujitsu teljes körűen előkonfigurált adatközponti környezete lehetőséget biztosít a vállalatoknak a saját (privát) felhő gyorsított bevezetéséhez. A Fujitsu Dinamikus Infrastruktúrák portfóliójára, valamint a Microsoft Windows Server Hyper-V-re és System Centerre épülő megoldással olcsóbban és kisebb kockázattal alakítható ki a sajátfelhő-környezet.

A Fujitsu és a Microsoft által a Hyper-V Cloud Fast Track programhoz nemrég kidolgozott referencia‑architektúra részeként a Fujitsu üzemkész, automatizált és előtesztelt saját felhőkörnyezetet bocsát a vállalatok rendelkezésére. A Fujitsu egyetlen, tanúsított forrásból biztosítja a teljes saját felhőt, integrálva az összes hardver‑ és szoftvereszközt, azon belül a Fujitsu PRIMERGY szervereket, a Fujitsu ETERNUS tárolókat, a Fujitsu hálózati technológiát, a Fujitsu ServerView Resource Orchestrator és a Microsoft System Center szoftvereket.

A saját felhő jelenleg a legmegbízhatóbb módja a vállalatok üzleti rugalmasságának fokozására. Az IT-erőforrások (pl. hardverek és szoftverek) teljes szervezeten belüli megosztása csökkenti a működési költséget és enyhíti a kockázatot.

A Fujitsu referencia-architektúrája felgyorsítja a sajátfelhő-megoldások bevezetését. Azok a cégek, amelyek a Fujitsura bízzák saját felhőjük megtervezését és megvalósítását, dinamikus felhőszolgáltatások és a felhő-infrastruktúrák formájában is élvezhetik a globális szervezet szakértelmének előnyeit.

A kiépített szolgáltatási hálózatnak köszönhetően a Fujitsu teljes körű támogatást nyújt ügyfeleinek a saját felhő átalakítási folyamatának minden lépéséhez – a tervezéstől kezdve az éles indulásig. Azok a Fujitsu Private Cloud ügyfelek, akik attól tartanak, hogy kimerítik meglévő kapacitásukat, bármikor biztonságosan hozzáférhetnek a Fujitsu felhő-erőforrásaihoz.